INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

kijárási korlátozás

koronavírus

orbán viktor

Már mától érvényes a kijárási korlátozás enyhítése két területen

Már mától érvényes a kijárási korlátozás enyhítése két területen

Infostart

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be a várható változások egy részét, éjjel pedig ezek közül kettő meg is jelent a Magyar Közlönyben.

Az egyik az érettségihez kapcsolódik, április 30-tól hatályba lépett és a veszélyhelyzet megszűnéséig lesz hatályban. A szövege alapján a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet szerinti alapos indoknak minősül – kiemelten az érettségi vizsga letétele lehetősége biztosítása érdekében – a tanulmányi kötelezettség vagy a tanulmányok lezárásából fakadó kötelezettség teljesítésével összefüggő tevékenység végzése.

A virágboltokra vonatkozó rendelet is hatályba lépett csütörtökön, ám csak péntektől, május 1-től érvényes május 4-ig, amikor a hatályát veszti. A szövege szerint „az anyák napjára tekintettel 2020. május 1-jén, 2-án és 3-án az elsősorban dísznövényt árusító üzlet (a továbbiakban: virágüzlet) korlátozás nélkül nyitva tarthat. A virágüzletben a teljes nyitvatartási idő alatt megengedett a tartózkodás és a vásárlás.” (Magyar Közlöny 2020. évi 92. szám ITT.)

A kormányfő szerda este a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lép. Később Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is megosztott néhány részletet, csütörtökön pedig a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentkezik újabb tudnivalókkal – az eseményt 10 órától folyamatosan frissülő cikkben tudósítjuk itt az Infostarton.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018