eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lazuló korlátozások - Orbán Viktor bejelentése

Az üzletek kinyithatnak, az éttermek, kávézók teraszai megnyithatnak. A miniszterelnök a közösségi oldalán tett bejelentést. Mint mondta: a védekezés új szakaszba léphet, megpróbálhatjuk újraindítani az életet. Fokozatosan, és szigorú menetrend mellett kell eljárnunk - tette hozzá.

Orbán Viktor bejelentette a koronavírus elleni védekezés új, következő szakaszát.

Mint mondta: az idősek és a legfertőzöttebb területeken élők védelmét továbbra is biztosítani kell.

Mivel a fertőzések a fővárosban és a környékbeli településeken a leggyakoribbak, ezért a kijárási korlátozások ezeken a helyeken életben maradnak.

Vidéken a kijárási korlátozások helyére új védelmi intézkedések jönnek. Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak.

Az éttermek, kávézók teraszai, kerthelyiségei megnyithatnak. A szabadtéri strandok látogathatóak lesznek.

A 1,5 méteres távolság betartása és az arc eltakarása védőmaszkokkal az üzletekben és a tömegközlekedésben továbbra is kötelező lesz.

Az idősek vásárlásaira vonatkozó védett időzónát fenntartja a kormány. Az idősektől a miniszterelnök azt kérte, csakis kellő körültekintéssel hagyják el otthonaikat.

A kormány folyamatosan konzultál a járványügyi szakemberekkel és kéthetente felülvizsgálják a hatályban lévő védelmi szabályokat - mondta a kormányfő

A videó végén kiemelte: a virágüzletek péntektől korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk. A videó végén a kormányfő külön köszöntötte az édesanyákat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×