eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Kórterem a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika sürgősségi osztályán az átadás napján, 2019. március 28-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Már az I. számú gyermekklinikán is van fertőzött dolgozó

A szűrés még nem fejeződött be mindenkinél. Vasárnap estére derülhet ki, hány dolgozó kapta el a vírust.

A Semmelweis Egyetem (SE) I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának két dolgozónál igazolta eddig a teszt, hogy megfertőződtek az új típusú koronavírussal - tudta meg a Quibit. Az intézmény vezetője, Szabó Attila megerősítette a lapnak az információt.

A rektorhelyettes az írta: hogy

két ember esetében igazolták a fertőzöttséget, további 98-at teszteltek, és vasárnap estére fejeződik be minden olyan érintett vizsgálata, aki kapcsolatba került a két fertőzöttel.

Az első dolgozó érintettsége négy napig fel sem merült, mert csak enyhe, náthás tünetei voltak. A rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy az illető maszkot hordott, aminek köszönhetően a közvetlen kollégái és

az osztályon gondozott betegek közül senkit nem fertőzött meg.

Egyedül a Rókusban izolált, azóta is tünetmentes műtősfiú lehet kontaktként fertőzött.

A szoros kontaktokat otthoni karanténban tartották, közülük senki nem járt be dolgozni.

Volt egy beteg is, akinek első tesztje pozitív lett, a továbbiak azonban mind negatívak, még lezajlott fertőzésre sem utaltak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×