INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

koronavírus

repülőtér

london

Utasok a Liszt Ferenc-repülőtér 2B terminálján 2020. március 12-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány terjedése miatt a korábbinál jóval kevesebben utaznak.

Díszletreptér és szellemjárat fogadta a Londonba utazó magyart

Infostart

A repülőtéri nyüzsgéshez és dugig telt repülőkhöz szokott utasnak ijesztő tapasztalat most a légiút.

A Budapest-London Gatwick járat az egyike azon keveseknek, amelyet még nem töröltek, de utas már ezen se sok van már. Annyira, hogy szellemjáratnak is nevezik.

Egy Nagy-Britanniában élő magyar nő a Blikknek mesélt ijesztő tapasztalatairól.

Szendrői Eszter a Nagy-Britanniához tartozó Jersey-szigeten él, az elmúlt heteket azonban itthon töltötte. Áprilisban tervezett visszautazni, gépét azonbam már törölték, így másik, korábbi járatra vett jegyet.

Már a Liszt Ferenc repülőtéren is kongó terminál fogadta.

"A budapesti repülőtér tényleg ijesztően nézett ki, nem túlzok, egyetlen lélek sem volt"

- mondta a lapnak. Beszámolója szerint a Liszt Ferenc repülőtér olyan volt, mintha egy készülő film díszletei lennének. Az épületben csak lézengtek az emberek, a még induló repülők személyzete jelentette a legnagyobb tömeget, jószerével többen voltak, mint az utasok.

A repólőgép 250 férőhelyes volt: összesen tizenheten utaztak rajta, plusz a nyolcfős személyzet. Az utasok többsége holland volt, kilencen repültek Budapestről Londonba.

A repülőn figyelmeztették, hogy aki rosszul érzi magát, az leszállás után jelentkezzen a reptéri orvosnál. A Gatwicken azonban minden zárva volt, még az útlevél-ellenőrzésnél senki nem kérdezett semmit.

Eszter Londonból másnap repült tovább Jersey-re. Ott házi karanténba kellett vonulnia, most két héten át nem mozdulhat ki otthonról.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018