eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook

Rejtélyes, üres, de plombált szavazóurnát találtak eldobva Budakeszin

Hegyesi Beáta, az ellenzék polgármesterjelöltje szerint az urnát használták vasárnap, a Nemzeti Választási Irodánál tett bejelentést. A helyi jegyző szerint minden urnát szabályosan használtak fel, és egyetlen szavazólap sem veszett el, a mozgóurna már hulladék volt.

Hétfő este fél 9 tájban Hegyesi Beáta budakeszi ellenzéki polgármesterjelölt telefonhívást kapott: egy mozgóurna hever a főúton a Coop áruház előtt - tudatta az InfoRádióval az érintett jelölt.

"Odamentem, ott már többen álltak, és valóban, a padkára, a fűre oda volt helyezve egy mozgóurna. Igazából nem tudom, hogy mozgóurna-e, mert a szavazóhelyiségekben is használtak ilyen papírurnát a műanyagurnák mellett" - fogalmazott Hegyesi Beáta, vagyis akár még az is elképzelhető, hogy a szavazóhelyiségből kikerült, "rendes" urnáról van szó.

Benne semmilyen papírt nem találtak, sem szavazólapot, sem egyebet, de a környéken sem.

"Becsuktuk az urnát, és akkor látszott, hogy maga az urna szája, ahol a szavazatokat be kell ejteni, pecsétes plombával le volt zárva, ahol viszont a szavazatszámláláshoz ki kell nyitni az urnát, ott már nyitva volt" - folytatta Hegyesi Beáta, aki szerint vasárnap este 7-kor leplombálhatták az urnát, majd ürítették a szavazatokat.

A helyszínről és az urnáról fotókat készítettek, majd hívták a rendőrséget a helyzet tisztázására. A rendőrök az első hívásra nem jöttek, a másodikra azt mondták, jönnek, de nagyon elfoglaltak, másfél órával később pedig azt mondták, nem az ő hatáskörük, Hegyesi Beáta szerint a rendőrség azt közölte velük, "kezdjünk vele, amit akarunk, forduljunk a sajtóhoz".

"Akkor, este 11-kor már nem fordultam a sajtóhoz, kitettem a politikusi Facebook-oldalamra, és azt írtam oda, hogy találtunk egy urnát" - tette hozzá.

Azt állítja a rendőrségi bejelentés alkalmával a rendőrség nem tartotta magát illetékesnek, utána jelölttársaival egyeztetve a Nemzeti Választási Irodához fordult, csatolva a fényképeket.

Hegyesi Beáta egész biztos, hogy voltak szavazólapok az urnában, akár több száz is, amin még a szavazóköri delegáltak aláírásai is rajta vannak.

Úgy látja, a választás végkimenetelétől függetlenül fel kell göngyölíteni az ügyet, ami a választási bizottság, illetve a rendőrség dolga.

"Ha esetleg a kukásautóból esett ki, mert elvitték megsemmisíteni, akkor derüljön ki legalább ez" - követelte Hegyesi Beáta, aki nem követel újraszámlálást, ha erre szükség van, azt az illetékes szerveknek kell elrendelni.

Az InfoRádió megkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, válaszában azt írta, hogy ők nem kaptak bejelentést vagy feljelentést az ügyben.

Keressük az Országos Választási Irodát és az ügy további budakeszi érintettjeit is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×