eur:
391.59
usd:
359.69
bux:
0
2024. július 16. kedd Valter

Jövő héten lehet jelentkezni az őszi érettségikre

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az október-novemberi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal.

A hivatal tájékoztatása szerint az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek, előrehozott vizsgára most nem lehet jelentkezni.

Az őszi vizsgaidőszakban a kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségiket (ezek listája és a jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján).

Idén az őszi érettségi vizsgaidőszak október 11-től november 22-ig tart. Az írásbeli vizsgákat október 11. és 25. között tartják. Az emelt szintűek november 7. és 11., a középszintű szóbelik november 18. és 22. között lesznek.

Címlapról ajánljuk
Már nem behozzák, hanem itthon terjed a veszélyes vírus, lépni kell

Már nem behozzák, hanem itthon terjed a veszélyes vírus, lépni kell

A magyarok nyájimmunitása évtizedeken át védelmet nyújtott például a szamárköhögéssel szemben is, a környező országokban azonban fellazult az oltási fegyelem. Ráadásul nálunk is terjedőben van az oltásellenesség, ami azonban életveszélyes – figyelmeztet a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. A kötelező oltások fontosságára és a felnőttkori oltásismétlés lehetőségére Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi főosztályának osztályvezetője is figyelmeztetett.

Fekete Rajmund: a merénylet felerősíti Donald Trump politikai erejét

A hétvégi támadás után hétfőn megerősített biztonsági intézkedések mellett kezdődött a csütörtökig tartó republikánus konvenció, ahol hivatalosan is elnökjelöltté választották Donald Trump korábbi amerikai elnököt. A merénylet utóhatásairól az InfoRádióban Fekete Rajmund Amerika-szakértő, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója beszélt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×