eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Parkerdo.hu

Még zordabb arcát mutatja a népszerű magyar turistahely

Sziklaomlás veszélye fenyegeti a Rám-szakadék látogatóit. A Pilisi Parkerdő Zrt. fokozott óvatosságot kér a kirándulóktól. A Dömös és Dobogókő közötti Rám-szakadék Magyarország legnehezebben járható túraútvonala. A 30 méter mély patakvölgyben láncok és létrák segítik az áthaladást. Évente ötvenezren keresik fel.

Bár a Rám-szakadékban nem ritka a kőhullás, a napokban épp a turistaútvonalat zárta el egy lezuhant hatalmas sziklatömb. A bontási feladatokat az erdőgazdaság munkatársai természetesen már elvégezték, lezárásra nem volt szükség, az esőzések miatt azonban bármikor ismét előfordulhat hasonló, ezért fokozott óvatosságra intik a kirándulókat – hívta fel a figyelmet a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Mészáros Péter az InfoRádiónak nyilatkozva kiemelte,

a Rám-szakadék, ahogyan az ország más erdejei, saját felelősségre látogathatók. Ennek ellenére az erdőgazdaság minden óvintézkedést megtesz a balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében,

például ezért egyirányúsították a Rám-szakadékot idestova tíz éve.

Azt tanácsolják ,hogy aki a Rám-szakadékot tűzte ki célpontul, első körben feltétlenül tájékozódjon a Pilisi Parkerdő honlapján, hogy az adott túraszakasz, amit szeretne bejárni, látogatható-e. A szurdok különleges felkészültséget (jó minőségű felszerelést, ruházatot és cipőt) igényel, továbbá azt sem árt elfelejtetni, csak lentről felfelé járható, emlékeztetett Mészáros Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×