INFORÁDIÓ 
2020. január 27. hétfő
Angelika

győrfi pál

mentőhelikopter

életveszély

Új információk a XVIII. kerületi mentőhelikopterezés ügyében

Új információk a XVIII. kerületi mentőhelikopterezés ügyében

Infostart

Azok után, hogy olvasónk képet küldött egy pénteki bravúros mentőhelikopteres landolás pillanatairól, és a környékbeliek azt jelezték, a beteg, aki miatt jöttek, mentőautó vitte el, szót kért az Országos Mentőszolgálat is.

Mint olvasói információk alapján pénteken beszámoltunk róla, mentőhelikopter érkezett egy pesti, XVIII. kerületi helyszínre egy beteghez, akit aztán mentőautó szállított kórházba. A helyszínen lévők az Infostartnak úgy vélekedtek, a helikopter így "potyára" repült oda.

Az ügyben Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője az Infostartot szombaton arról tájékoztatta, szó sincs arról, hogy a légi jármű potyára ment volna a helyszínre.

Mint közölte, a beérkezett segélyhívás után a riasztási protokollt követték, ez pedig a következő: az életveszélyes állapotban lévő beteghez útnak indították a helikoptert, amely személyzeténél rendelkezésre álltak a veszély elhárításához szükséges orvosi berendezések, aztán miután az életveszélyes állapot már nem állt fent, a helyszínről a Dél-pesti Kórházba már mentőautó szállította a beteget.

Nyitókép: Infostart.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018