eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Infostart.hu

Új információk a XVIII. kerületi mentőhelikopterezés ügyében

Azok után, hogy olvasónk képet küldött egy pénteki bravúros mentőhelikopteres landolás pillanatairól, és a környékbeliek azt jelezték, a beteg, aki miatt jöttek, mentőautó vitte el, szót kért az Országos Mentőszolgálat is.

Mint olvasói információk alapján pénteken beszámoltunk róla, mentőhelikopter érkezett egy pesti, XVIII. kerületi helyszínre egy beteghez, akit aztán mentőautó szállított kórházba. A helyszínen lévők az Infostartnak úgy vélekedtek, a helikopter így "potyára" repült oda.

Az ügyben Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője az Infostartot szombaton arról tájékoztatta, szó sincs arról, hogy a légi jármű potyára ment volna a helyszínre.

Mint közölte, a beérkezett segélyhívás után a riasztási protokollt követték, ez pedig a következő: az életveszélyes állapotban lévő beteghez útnak indították a helikoptert, amely személyzeténél rendelkezésre álltak a veszély elhárításához szükséges orvosi berendezések, aztán miután az életveszélyes állapot már nem állt fent, a helyszínről a Dél-pesti Kórházba már mentőautó szállította a beteget.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×