eur:
394.47
usd:
370.44
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A 27. Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2019. augusztus 6-án. Az idei fesztivált augusztus 7. és 13. között rendezik meg.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Leromlott állapotban a Sziget hídja, de nem kell aggódni

Felújításra szorul, de a gyalogosforgalom szempontjából biztonságos a K-híd, amelyen keresztül a Sziget fesztivál megközelíthető - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A társaság álláspontja szerint az üzemeltető Budapest Közút Zrt. a rendezvény ideje alatt is rendszeresen ellenőrzi a híd állapotát, a rajta egy időben tartózkodók számára vonatkozó előírás, korlátozás nincs, mivel a gyalogosokkal telített híd statikailag nem a legkedvezőtlenebb teherkombináció.

Hangsúlyozták: a hídon annak megépítése óta nem volt jelentős beavatkozás, így a műszaki állapota leromlott, felújítása indokolt, de alkalmas a közlekedés biztonságos lebonyolítására. A BKK a Sziget fesztiváltól függetlenül korábban elkészíttette a felújítási terveket, az engedélyek meghosszabbítása jelenleg is zajlik.

A híd állapotát az üzemeltető rendszeresen ellenőrzi és a biztonságos közlekedés lebonyolításához szükséges beavatkozásokat elvégzik. Idén megvizsgálták a járdakonzolokat, ennek eredménye alapján a szervezők a Budapesti Közút Zrt. felügyelete mellett elvégezték a szükséges javításokat - olvasható a közleményben.

Szerdán, a Sziget első napja után egyszerre nagy tömeg próbálta meg elhagyni a helyszínt, és sokan arról számoltak be, hogy a K-híd inogni kezdett.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×