eur:
392.9
usd:
366.98
bux:
66114.18
2024. április 25. csütörtök Márk

140 ezren ikszelgetnek, szenvedélyüket semmi sem veszélyezteti

A Szerencsejáték Zrt. nem tervezi kivonni a forgalomból a 72 éves totót.

A tippmix és az online sportfogadás dinamikus fejlődése miatt kissé háttérbe szorult a totó, de jelenleg is több mint 140 ezren totóznak heti rendszerességgel - írta a Magyar Nemzet keddi számában, a Szerencsejáték Zrt. közlésére hivatkozva.

Ugyan a totó szerte a világon kissé háttérbe szorult, de a játék továbbra is vonzó lehetőséget jelent egy stabil fogadói bázisnak. Éppen ezért

a totó megszüntetése nincs napirenden, sőt a Szerencsejáték Zrt. folyamatosan dolgozik játékainak a fejlesztésén, s ez alól a 72 éves múltra visszatekintő totó sem kivétel

- olvasható a lapban.

Mint írták, a totót 1947. október 19-én vezették be Magyarországon. A játék szinte folyamatosan változott, 2-3 évente jelentős átalakításon esett át. Némelykor a szelvényeket vagy a fogadási ajánlatban szereplő sportágakat módosították, máskor az alapjáték árát, netán a fogadási időszakokat, megint máskor a halmozódási szabályokat és a nyerőosztályok darabszámát.

A hagyományos, kézi feldolgozású szelvényeket 1996. február 24. vonták ki a forgalomból, és azóta kizárólag gépi fogadások köthetők. 2011 elejétől kezdődően pedig egy héten kétszer is szerencsét próbálhatnak az érdeklődők a sportfogadás ilyen formájával.

A cég közölte azt is, hogy 1998-tól napjainkig

évente átlagosan több mint 600 darab 13+1 találatos szelvényt rögzítettek.

A legtöbbet 1999-ben jegyezték fel, akkor egész évben 1386 alkalommal tippeltek hibátlanul a fogadók, legkevesebbszer - szám szerint 261-szer - pedig 2016-ban találtak telibe az arra vállalkozók.

Az egy fogadási fordulóban elért legtöbb telitalálat 2012. január 23-ra esett, akkor összesen 765 darab 13+1-es született - köszönhetően egyebek mellett a Manchester City és a Tottenham aktuális mérkőzésének, amelyen a 95. percben megítélt és értékesített büntetővel alakult ki a végeredmény.

A legnagyobb nyereményt 2013 nyolcadik játékhetében jegyezték fel, akkor több mint 57 millió forintra tett szert a helyesen tippelő játékos.

A Szerencsejáték Zrt.-nél hozzátették: ez különösen nagy összeg volt, az elmúlt húsz év átlagos nyereménye ugyanis nem éri el az ötmillió forintot - olvasható a lapban.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×