eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: pesterzsebet.hu

Új Duna-parti sétány épül Budapesten

Úgy tűnik, felpezsdülhet a Duna-parti élet jövőre: a Római-parti strand után újabb fejlesztés érkezik folyó déli részén.

Pesterzsébeten a Kis-Duna-part teljes hossza pezsgő élettel telik meg, ha megvalósul a Duna sétány kialakítása. Az önkormányzat tervei szerint jövőre a jódos-sós gyógyfürdőtől a XX. kerület közigazgatásai határáig, 900 méter hosszan sétálható lesz a part – írja a Pesterzsébet című újság alapján a PestBuda.

A megvalósításra - amelyre tavaly a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán nyertek forrást -, közösségi tervezéssel és lakossági véleményezés után kerül sor.

A Gubacsi-hídtól a soroksári kerülethatárig tartó 900 méteres Duna-partot jelenleg több kerítés osztja fel, ezért nem átjárható a partszakasz. A sétány a jódos-sós gyógyfürdőtől kezdve a csónakházak és éttermek előtt fut majd, és a jelenleginél jóval egyszerűbben, több helyen lehet majd megközelíteni a Vízisport utca felől. Terveznek olyan stégeket is, amelyek a part menti gyalogútból indulnak ki, és néhány tíz méter után abba is érnek vissza.

A stégeken napozóteraszok lesznek, egyes stégek közé pedig hálókat helyeznének el, amelyeken szintén pihenni lehetne.

A sétány teljes hosszában kiépítik a közvilágítást, és térfigyelő kamerákat is kihelyeznek.

A tervekben új funkciók létrehozása és a régiek megújítása is szerepel, így a vizes játszóteret felújítanák és új elemekkel – többek között egy bárkával – bővítenék, a játszótér mellett pedig kültéri fitneszpark és piknikező hely létesülne.

A képviselő-testület július 11-én választott a kétféle koncepcióterv közül, ezután kezdődhet a kiviteli tervek készítése, majd – a szükséges engedélyek beszerzése után – az építkezés. A pályázat értelmében a megvalósítási határidő két év, az önkormányzat azonban már jövő nyáron meg szeretné nyitni a sétányt.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×