eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin
Lezárt szavazóurna a debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskolában kialakított szavazókörben az európai parlamenti (EP) választáson 2019. május 26-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Nyitókép: Lezárt szavazóurna a debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskolában kialakított szavazókörben az európai parlamenti (EP) választáson 2019. május 26-án. MTI/Czeglédi Zsolt

A települések negyedében lesz önálló Fidesz-KDNP-jelölt

A Fidesz-KDNP az őszi önkormányzati választásra több polgármesterjelöltet indít, mint 5 évvel ezelőtt - mondta a kormányzópárt kampányfőnöke. Kósa Lajos szerint pártja az építkezést, a fejlesztést és a gyarapodást kínálja az országnak.

Augusztus 23-án indulhat az aláírásgyűjtés az önkormányzati választáson indulók jelöltállításához. A kormányzópárt kampányfőnöke közölte: a Fidesz-KDNP a 3200 település mintegy negyedében állít önálló polgármesterjelöltet. "Fidesz-KDNP-támogatású, már elfogadott jelöltből jelenleg 783 van", és 370 olyan polgármester van, akit nem a pártszövetség jelöl, de annak támogatásával indul.

Kósa Lajos hozzátette:

mindegyik megyei közgyűlésben lesz a kormányzópártnak listája.

Ezeken 600 jelöltjük szerepel. Mindegyik budapesti kerületben állítunk polgármesterjelöltet, közülük ketten, a XX. és a XIII. kerületben nem Fidesz-KDNP-jelöltként indulnak.

Magyarországon 169 tízezer lakosnál nagyobb lélekszámú település van. Itt a Fidesz-KDNP-nek 146 saját és 12 támogatott jelöltje lesz, 11 helyen pedig még folynak az egyeztetések.

A 134 darab 5-10 ezer fő közötti településen ezek a számok: 89 és 13.; 32 helyen pedig nem lesz jelöltje a kormányzópártnak, ott más konstrukciókban gondolkodnak.

Kósa Lajos arról is beszámolt, hogy pártja toronymagasan kiemelkedik az önkormányzati képviselőjelöltjeik számát illetően: várhatóan hatezer-hétezer önkormányzati politikust ajánl a választók figyelmébe.

Kérdésre válaszolva a kampányfőnök elmondta, hogy Szombathelyen és Pécsett az eddigi polgármestereik saját kérésre nem indulnak újra a posztokért, míg Békéscsabán egy olyan független jelölt mögé állnak be, akit 5 évvel ezelőtt és idén, a Jobbik is támogat.

A Fidesz-KDNP kampányában mintegy 100 ezer aktivista vesz majd részt – jelezte Kósa Lajos, aki arra is javaslatot tesz, hogy október 13-ig ne legyen parlamenti ülés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×