INFORÁDIÓ 
2020. január 23. csütörtök
Rajmund, Zelma

máv

zugló

vasútállomás

rekonstrukció

A Zugló vasútállomás kettős vasúti hídja a Thököly út felett. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Nagy változás kezdődött a zuglói vasútállomáson

Infostart / MTI

Megújul a megállóhely, amely évente másfél milliónál is több utast szolgál ki.

Komplex karbantartási programjának keretében megkezdte a MÁV a budapesti Zugló megállóhely felújítását. A vasúttársaság közleményében felidézte, hogy a komfortosabb, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítását szolgáló, "50 megújuló állomás" elnevezésű, a legforgalmasabb állomásokat érintő komplex program 2021-ig tart.

Zugló megállóhely évente másfél milliónál is több utast szolgál ki, naponta átlagosan 200-250 személyszállító vonatot fogad.

A nagy igénybevétel miatt szükséges karbantartások jelentősen javítják majd a megállóhely összképét a közlemény szerint.

A közleményben a MÁV kitért arra is, hogy Kőbánya alsó megállóhely felújításának most kezdődő második ütemében a perontető korrózióvédelmén, illetve a peronburkolat és a lépcső karbantartásán dolgoznak a szakemberek.

A felújítási program keretében több fővárosi és vidéki állomáson végeznek koncentrált felújítási munkálatokat és komfortnövelő beavatkozásokat. A szépítő beavatkozáson átesett Keleti pályaudvar, illetve Zugló és Kőbánya alsó mellett Kőbánya-Kispest, Albertirsa, Alsógöd, Bicske-alsó, Felsőgöd, Nagymaros-Visegrád, Szob és Sződ-Sződliget állomások felújítása vagy karbantartása történik meg várhatóan az év végéig - közölte a MÁV.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018