INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

3-as metró

felújítás

nagyvárad tér

Új állomáshoz ért a metrófelújítás

Infostart

Megújul az M3-as metróvonal Nagyvárad téri kitérője.

Az M3-as metróvonal infrastruktúra-rekonstrukciója során a teljes vasúti pályaszerkezet is megújul, ezáltal korszerűbbé, megbízhatóbbá, még biztonságosabbá válik a metró közlekedése - közölte a BKV.

A pályaszerkezet megújításának elengedhetetlen része a Nagyvárad téri metróállomásnál található kitérőkörzet vágányainak, kitérőinek cseréje, amelynek fontosabb pontjai az alábbiak:

  • A munkálatok során a meglévő kitérők teljes cseréje valósul meg, néhány esetben más, kedvezőbb ívviszonyokkal rendelkező épül közülük
  • A középső- és a bal vágány között új kapcsolat létesül, amelynek legfőbb előnye, hogy a déli vonalszakaszon bekövetkező esetleges forgalmi zavar során, a metró szerelvényei észak felől a jelenleginél sokkal egyszerűbben, gyorsabban lesznek visszafordíthatók. Ezáltal a forgalmi zavar hatékonyabban kezelhető, a forgalomban maradt pályarészen a szükséges járatsűrűség biztosítása jóval könnyebben megoldható

A Nagyvárad téri kitérőkörzettel kapcsolatos – már korábban a közlekedési szakemberek által eltervezett és beütemezett – feladatok elvégzésére a nyári iskolai szüneten belül is a legalacsonyabb forgalmú időszakban van lehetőség, anélkül, hogy az a közösségi közlekedésben fennakadással járna.

A munkálatok miatt július 22. üzemkezdettől a metrószerelvények csúcsidőszakban 3,5 perces követési idővel közlekednek. A nyári időszakra időzített munkák tervezetten augusztus 25-ig tartanak. A tervek szerint augusztus 26-án üzemkezdettől, a munkák végeztével, a normál forgalmi rend is visszaáll.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018