eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, hol és mennyiből élnek a leginkább jómódú magyarok

Közel két és félszerese az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem a "luxustelepüléseken", mint a legszegényebb járásokban.

Az ország hét régiója közül továbbra is a Közép-Magyarországi régióban a legmagasabb az egy főre jutó jövedelem, itt éves szinten alig több mint 1 millió 240 ezer forintból gazdálkodhatnak a lakosok, ezzel szemben az Észak-Alföldön fejenként mindössze évi 881,6 ezerből kell boldogulni. Az eltérés azonban ennél is élesebb, ha államigazgatási járásonként vizsgáljuk a jövedelmi viszonyokat, olvasható a Pénzcentrum oldalán.

Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer friss statisztikáiból kiderül, hozzávetőlegesen 2-2,5-szer magasabb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem a "luxustelepüléseken", mint a legszegényebb járásokban, írja a gazdasági portál. De

a munkanélküliségi ráta is lényegesen alacsonyabb a leggazdagabb járásokban,

többnyire 3 százalék alatti, míg a legszegényebb területeken bőven 10 százalék feletti a mutató.

A leggazdagabb járások élén a budakeszi áll, ahol egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem 3,062 millió per év per fő, az egy lakosra eső összes nettó jövedelem pedig 1,478 millió forint. A kigyűjtött top 10-es listát a paksi járás zárja, ahol 1,249 millió és 2,452 millió forint ez az arány.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×