INFORÁDIÓ 
2020. január 20. hétfő
Fábián, Sebestyén

munkanélküliség

jövedelem

járás

Kiderült, hol és mennyiből élnek a leginkább jómódú magyarok

Kiderült, hol és mennyiből élnek a leginkább jómódú magyarok

Infostart

Közel két és félszerese az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem a "luxustelepüléseken", mint a legszegényebb járásokban.

Az ország hét régiója közül továbbra is a Közép-Magyarországi régióban a legmagasabb az egy főre jutó jövedelem, itt éves szinten alig több mint 1 millió 240 ezer forintból gazdálkodhatnak a lakosok, ezzel szemben az Észak-Alföldön fejenként mindössze évi 881,6 ezerből kell boldogulni. Az eltérés azonban ennél is élesebb, ha államigazgatási járásonként vizsgáljuk a jövedelmi viszonyokat, olvasható a Pénzcentrum oldalán.

Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer friss statisztikáiból kiderül, hozzávetőlegesen 2-2,5-szer magasabb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem a "luxustelepüléseken", mint a legszegényebb járásokban, írja a gazdasági portál. De

a munkanélküliségi ráta is lényegesen alacsonyabb a leggazdagabb járásokban,

többnyire 3 százalék alatti, míg a legszegényebb területeken bőven 10 százalék feletti a mutató.

A leggazdagabb járások élén a budakeszi áll, ahol egy adófizetőre eső összes nettó jövedelem 3,062 millió per év per fő, az egy lakosra eső összes nettó jövedelem pedig 1,478 millió forint. A kigyűjtött top 10-es listát a paksi járás zárja, ahol 1,249 millió és 2,452 millió forint ez az arány.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018