eur:
392.67
usd:
365.91
bux:
66497.49
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/VMSZ

Nem kértek hiába a balatoni vízimentők

Meghallgatásra talált a szervezet felhívása, összegyűlt a pénz a flottabővítéséhez

A szervezet felhívására 4 millió forint lakossági adomány gyűlt össze. Az Opus Global és a Hunguest Hotels 12 millió forinttal járul hozzá a hajóvásárláshoz, így

a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 16 millió forintért vásárolhat két speciális mentőhajót.

A keszthelyi kikötőben lévő járműveket a jövő héten mutatják be a nyilvánosságnak.

A szervezet elnöke, Bagyó Sándor az InfoRádióban számolt be a minap arról, hogy adománygyűjtést szervez a Vízimentők Magyarországi Szakszövetsége, miután a megszűnő Red Bull Air Race versenysorozat egyik alvállalkozó cégének felszámolása miatt lehetőségük nyílik arra, hogy megvásároljanak két speciális használt mentőhajót.

"Az ő érdekük is az volt, hogy szállítási költség nélkül, minél előbb túladjanak rajtuk. Ez egy nem várt lehetőség, aminek nagyon megörültünk" – fogalmazott Bagyó Sándor.

A két hajó egyforma, 7 méter hosszú, 200 lóerős motorral felszerelt, nagyon erős mentőhajó – dicsérte a szakszövetség elnöke, hozzátéve, igaz, a magyar előírásoknak megfelelően némi átalakításra szorulnak majd.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×