INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

rendőrség

őz

vadbaleset

párzás

Vadveszélyre (vadak váratlan megjelenésére) figyelmeztető jelzőtábla az őszi erdő mellett vezető közút mentén, a főváros II. kerületében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Életveszély miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Infostart

Az őzek párzási időszakában ajánlott fokozott figyelemmel közlekedni. A vadak hirtelen ugranak ki az út melletti árkokból, bokrokból, és gyakran elkerülhetetlen az ütközés.

Több olyan közlekedési baleset is történt, amikor személygépkocsik vadat ütöttek el az utóbbi napokban. A rendőrség ezért arra figyelmeztet, hogy az őzek párzási időszakában, július közepétől augusztus közepéig számítani kell arra, hogy a vadak többször jelennek meg az utakon, hirtelen, gyakran féktávolságon belül ugranak ki az út melletti árkokból, bokrokból, magas fűből a járművek elé. Sokszor oldalról mennek neki a járműveknek.

Az őzelütések túlnyomó többségében a vadállat sérül meg és a gépkocsiban kár keletkezik.

A balesetek azonban személyi sérüléssel, vagy akár tragédiával is végződhetnek. Előfordul, hogy az elütött vad a szélvédőn át nagy erővel az utasterébe csapódik. Gyakori az is, hogy a jármű vezetője el akarja kerülni az ütközést, félrerántja a kormányt, lemegy az útról, vagy összeütközik a neki szemből érkező járművel.

A balesetek megelőzése, illetve a balesetek következményeinek enyhítése érdekében tanácsos fokozott figyelemmel közlekedni, vadveszélyes helyeken lassítani. A motorkerékpárral közlekedők jóval védtelenebbek a személyautót, tehergépkocsit vezetőknél, őket nem védi karosszéria, ezért számukra még inkább ajánlott az óvatosság. A vadelütések elkerülése érdekében hasznos lehet valamilyen vadriasztót beszereltetni a járműbe.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018