eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Jobbik nem indít saját jelöltet a XV. kerületi időközi választáson

A Jobbik nem indít saját jelöltet a főváros XV. kerületében, szeptember 30-án tartandó időközi polgármester-választáson - tudatta a párt kedden.

Közleményükben azt írták, az Állami Számvevőszék "törvénysértő" bírsága miatt nem tudnak minden időközi választáson jelöltet állítani.

A Jobbik elnöksége kedden arról is döntött, hogy nem támogatják - a több baloldali párt által támogatott - Németh Angéla polgármester-jelöltségét sem, nem tartják őt alkalmasnak a XV. kerületi polgárok képviseletére.

A választást azt követően kellett kiírni, hogy Hajdu Lászlót (DK), a kerület korábbi polgármesterét áprilisban országgyűlési képviselővé választották. A Fidesz-KDNP jelöltje László Tamás lesz; ő 2010 és 2014 között már vezette a kerületet.

A Jobbik a közleményében jelezte, a számvevőszéki bírság miatt tavasszal a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak, a párt pénzügyi helyzetének rendezése pedig "folyamatban van".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×