eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Hivatalos: a fiataloknak ingyenes a KRESZ-vizsga

Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak. Az erről szóló kormányrendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A tanfolyam és a vizsga díjának visszatérítése 25 ezer forintos értékhatárig jár, és abban az esetben is igényelhető, ha valaki a KRESZ vizsga után nem vesz részt azonnal gyakorlati oktatáson – írja a napi.hu.

A kormány szerint az intézkedés, növeli a mobilitást és a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedésének esélyeit. Évente a közel 50 ezer 20 évnél fiatalabb vizsgázóból több mint 30 ezernek sikerül.

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges e-learning KRESZ-tanfolyam díja, általában 15-25 ezer forint, a vizsga díja pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket. Az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni, az ezzel kapcsolatos teendőket a Magyar Államkincsár intézi, további információkat pedig az Új Nemzedék Központtól lehet kérni.

Mint korábban írtuk, a jogosítvány megszerzése 150-200 ezer forintba kerül, tehát a teljes költség körülbelül 15 százalékát állja az állam.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×