eur:
388.42
usd:
360.71
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Különleges párzási rituálé Magyarországon

Különleges párzási rituálé Magyarországon

November közepéig tart a dámszarvasok barcogása, vagyis párzása. Ebben az időszakban lehet látni a legszebb és legnagyobb agancsú dámszarvasokat.

„Egyes területeken igen jó idényt fog zárni majd a vadgazdálkodás” – mondta az InfoRádiónak Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászkamara kommunikációs főmunkatársa.

Ebben az időszakban a párzási rituálé miatt sokkal könnyebb megközelíteni és megfigyelni a bikákat, hiszen ilyenkor úgynevezett barcogóteknőket vájnak a földbe, itt várják a teheneket. Éppen ezért a golyóra érett – vagyis elejtésre alkalmas – állatok főleg októberben szoktak terítékre kerülni.

Magyarországon a legjobbnak tartott dámállományok a Nyírerdő Zrt. gondozásában lévő Gúthon, illetve a Gyulaj Zrt. területein vannak. A legszebb trófeák is innen származnak. Az Országos Vadgazdálkodási Adattár statisztikája szerint 65 ezer dámszarvas él Magyarországon, leginkább a nyitottabb, parkosabb területeket kedveli.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×