INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 15. vasárnap
Enikő, Melitta

köki

máv

vasútállomás

felújítás

Megvan, meddig tart a budapesti pályaudvar-felújítás

Megvan, meddig tart a budapesti pályaudvar-felújítás

Infostart / InfoRádió

Ha eredményes lesz a kiírt pályázat és minden engedély meglesz, akkor 2018 augusztusában elkezdődhet a Kőbánya-Kispesti vasútállomás rekonstrukciója, amelyet várhatóan 2019 végére fejeznek be - mondta a MÁV szóvivője. Lőcsei Virág hozzátette: a beruházás kétmilliárd forintba kerülhet.

Már régóta szerepel a beruházási programban a KÖKI vasútállomás felújítása– mondta a MÁV Zrt. szóvivője. Lőcsei Virág hozzátette, a felújításhoz uniós forrást is szeretnének bevonni.

A szóvivő jelezte, a tervezésre irányuló közbeszerzés már 2016 végén lezárult, most kell elkészíteni az engedélyezési és kivitelezési terveket és meg kell szerezni az építési engedélyeket, valamint ki kell írni a kivitelezésre a nyílt közbeszerzést.

„Ha mindez megtörtént, 2018 augusztusában megkezdhetjük a munkát és

2019 végére készül el a szép, megújult KÖKI.”

A felújítás részeként épül egy újabb akadálymentesített gyalogosfelüljáró, a meglévőt pedig felújítják, megemelik az utasperonokat, felújítják a perontetőket, korszerűsítik az utastájékoztató rendszert és térfigyelő kamerákat is beépítenek – sorolta a tervezett munkálatokat Lőcsei Virág.

„Kényelmes, korszerű és még biztonságosabb lesz az állomás.”

A beruházás körülbelül kétmilliárd forintba kerül, a költségbecslés a közbeszerzés kiírásakor lesz pontosabb – jelezte a MÁV Zrt. szóvivője. Lőcsei Virág hozzátette, a megújulásig is végez apróbb csinosításokat, javításokat a cég.

„Pótoltunk üvegfelületeket az átjárón, befejeztük a teljes felület takarítását, eltávolítottunk graffitiket, de sajnos a helyükön már újak is születettek és megrongálták az üvegtáblákat is. Van egy kis szélmalomharc, de

bízunk benne, ha megújul az állomás, nagyon fogunk vigyázni rá.”

Kapcsolódó hang

Megújul a KÖKI
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018