INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

cserediák

nyelvtanulás

Kalandvágyóak és nyitottak a magyar családok

InfoRádió

Kalandvágyóak a magyarok és szeretnek nyelveket tanulni - ez derül ki egy cserediák szervezet felméréséből. Az alapítvány a kutatásában arra is kíváncsi volt, hogy a magyar családok mennyire szívesen fogadnak otthonukba egy külföldi diákot - mondta el az InfoRádióban az AFS Magyarország Nemzetközi Cserediák Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A cserediákság azt jelenti, hogy magyar középiskolások hosszabb időn – legalább három, legfeljebb tizenegy hónapig – keresztül külföldön járnak iskolába és fogadócsaládnál laknak – mondta Bangáné Jarecsni Rita. Hozzátette, Magyarországra is érkeznek külföldi középiskolás diákok, akik magyar iskolába járnak és fogadócsaládoknál laknak – tette hozzá az AFS Magyarország Nemzetközi Cserediák Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A szervezet online felmérésből kiderül, a magyar családok szívesen fogadják vagy akár fogadnának külföldi diákokat – tette hozzá Bangáné Jarecsni Rita.

„Azt is próbáltuk feltérképezni, mi motiválja a családokat, hiszen a fogadásért cserébe jövedelem nem jár, költségtérítés igen. Az derült ki, különbözőek a motivációk, elsősorban nyelvtanulási célzat, de sokan szívesen ismernének meg más kultúrát a cserediákon keresztül.”

A szervezet évente 120-130 külföldi diák fogadását intézi, ők általában egy teljes tanévet töltenek Magyarországon – mondta a szervezet ügyvezető igazgatója.

„Év végére ők már nagyon jól beszélnek magyarul, a legtöbben középfokú nyelvvizsgát is tesznek.”

Bangáné Jarecsni Rita hozzátette, augusztus végén 110-en érkeznek, de 12-13 gyereknek még nincs fogadócsaládja.

„Nem bővelkedünk fogadócsaládokból, de érkezéskor rendszerint mindig el tudjuk őket helyezni, nincs igazán hiány, mert a magyar családok szerencsére elég kalandvágyóak és nyitottak, hogy befogadjanak az otthonukba egy külföldi cserediákot.”

Kapcsolódó hang

Kalandvágyóak és nyitottak a magyar családok
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018