eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sztrájkhangulat Székesfehérváron - a CSI Hungary válasza

Egyeztetni akart a szakszervezet, ám nem sok esély látszik a konzultációra a székesfehérvári CSI Hungary Kft-vel. A cég szerint azonban reagáltak a szakszervezet megkeresésére, és elfogadták a kezdeményezést, kifejezték tárgyalási készségüket.

A bérmegállapodások kapcsán tapasztalt problémák miatt szeretett volna egyeztetni a műanyag csomagolóeszköz-gyárral a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, ám a CSI Hungary Kft. vezetősége – noha azt állítja: nyitott a kommunikációra – saját értelmezési feltételekhez kötötte a konzultációt, és napok óta nem reagál a szakszervezet által ajánlott időpontokra.

A dolgozók körében sztrájkhangulat alakult ki, mert elfogadhatatlannak tartják a jelenlegi helyzetet. Korábban egyébként épp a munkáltató kérte a szakszervezetet, hogy tegyen javaslatot a bérfeszültség kezelésére. Ennek az érdekképviselet eleget is tett. Csakhogy később az érdemi javaslatokat letagadta a cég vezetése, mondván, nem is kért ilyet, mi több: nem is kapott.

„A helyzet komoly, de megoldható, ha a cég vezetése hajlandó a tárgyalásokra – mondta Székely Tamás, a VDSZ elnöke, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

A CSI Hungary álláspontja

A cikk megjelenése után a CSI Hungary Kft. levélben jelezte, hogy több ponton tévesek a szakszervezet állításai.

A cég szerint a társaság a VDSZ minden egyes korábbi megkeresésére is válaszolt, és többször kifejezte tárgyalási készségét, továbbá a VDSZ konzultációs kezdeményezését kifejezetten elfogadta.

A cég nem kötötte "saját értelmezési feltételekhez" a konzultációt, kizárólag a jogszabály által előírt feltételek teljesítésére hívta fel a VDSZ-t.

Valótlan az az állítás, hogy napok óta nem reagálnak a szakszervezet által ajánlott időpontra, mert a cég elfogadta az időpontot, és írásban is kifejezte együttműködési készségét a VDSZ-szel. 

A cég nem kérte a szakszervezetet, hogy tegyen javaslatot a bérfeszültség kezelésére, és nem tagadta le a társaság vezetése az érdemi javaslatokat, mert nem is hívta fel a VDSZ-t ilyen javaslattételre. És nem igaz, hogy a bérmegállapodásra vonatkozóan a társaság és a VDSZ között bármilyen egyeztetés lenne folyamatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×