eur:
385.8
usd:
354.58
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Nem szabadultak el a gyümölcsárak - lapszemle

A Magyar Idők értesülése alapján várhatóan távozik hivatalából Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet, vagyis a Sportkórház főigazgatója. A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy a másodpilótának kellett átvennie egy kétszáz embert szállító, 1000-1500 méter magasan haladó repülőgép irányítását Buda felett múlt kedden, miután a földről lézerrel vakították el a főpilótát.

A Magyar Idők értesülése alapján várhatóan távozik hivatalából Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet, vagyis a Sportkórház főigazgatója. A lap úgy tudja, Ónodi-Szűcs Zoltán közölte vele a döntést, amely szerint nem kívánják meghosszabbítani az egyébként nyugdíjkorba lépő főigazgató megbízatását. Az elsődleges ok a cikk szerint, hogy nem halad kellő ütemben a sportegészségügyi rendszer megújítása, és a Sportkórház sem költözött ki még az Alkotás úti épületből.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy a másodpilótának kellett átvennie egy kétszáz embert szállító, 1000-1500 méter magasan haladó repülőgép irányítását Buda felett múlt kedden, miután a földről lézerrel vakították el a főpilótát. A Bors információja nyomán a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér rendőr-igazgatósága elismerte a történteket és hozzátették, hogy nem egyedi esetről van szó, havonta háromszor-négyszer érkezik hasonló ügyben bejelentés.

A fagykárok ellenére sem szabadultak el a gyümölcsárak - írja a Világgazdaság. A lapnak Apáti Ferenc, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke elmondta: mindig volt olyan hatás, ami nem engedte elszabadulni az árakat. A kajszibarack esetében például a szezonkezdet alacsony árainak az volt az oka, hogy a legnagyobb európai termelőknél a dömping nem ért véget július elején, azóta pedig a termelői árak nagyjából a sokéves átlag körül alakulnak.

Szigorú szankciókra számíthatnak azok a gyártók, amelyek másodrangú fogyasztóként tekintenek a kelet-közép-európai vásárlókra – mondta a Magyar Időknek adott interjúban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Hozzátette: ha az Európai Bizottság nem hozza meg a megfelelő döntést, a magyar kormány saját hatáskörben alkot jogszabályt, amely garantálhatóan rendet tesz az élelmiszerpiacon. A tárcavezető kitért arra is: heteken belül kiderülhet, van-e különbség a szezonális élelmiszerek minősége között itthon és külföldön.

A Magyar Nemzet szerint meglepően gyorsan töltik föl a négy állami tulajdonú kereskedelmi földgáztárolót. Az együttesen 4,3 milliárd köbméter kapacitású befogadókban – a zsanai, a hajdúszoboszlói, a pusztaedericsi és a kardoskúti állomáson – együttesen a feltöltöttség már eléri a csaknem 30 százalékos szintet.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy időben, ezúttal is szeptemberben érkezik a legújabb iPhone – oszlatta el a kételyeket a JPMorgan legutóbbi jelentése. Ám a társaság egyik elemzője úgy látja, hogy a kezdő készletek meglehetősen szerények lesznek, a megrendelés utáni várakozási idő pedig szokatlanul hosszúra nyúlhat a gyártás csúszása miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×