eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Vesztett a NAV a magyar milliárdos ellen

Nem emelt vádat, és megszüntette a nyomozást a IX. kerületi ügyészség Gattyán György milliárdos vállalkozó költségvetési csalás miatt indult ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint azért szüntették meg a nyomozást, mert a bűncselekmény elkövetése nem volt kétséget kizáróan megállapítható. Korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vádemelést javasolt az ügyben az ügyészségnek. A Docler cégcsoporthoz köthető eljárásban hat személyt gyanúsítottak meg. Köztük volt Gattyán György is, aki egy korábban szintén költségvetési csalás miatt indult eljárásnak továbbra is érintettje.

A NAV és az egyik leggazdagabb magyar üzletember között 2012 óta húzódik adójogi vita - írja a napilap. A gyanú szerint  az internetes felnőtt-tartalom-szolgáltatás után az adó nem a magyar, hanem a portugál költségvetésbe folyik be, és a NAV szerint kijátszották a magyar adójogszabályokat. Az adóhivatal ezért csillagászati bírságot rótt ki, valamint zár alá vette a vállalatcsoport vagyonát.  Az ügyben továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik a csaknem öt éve zajló nyomozás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×