eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A lovak gyógyírt jelentenek a gyerekeknek

A mozgás és orientációs képességek fejlesztésére és az egészséges életmódra is tanítják a gyerekeket a fóti Lovasterápiás és Oktató Központ nyári táborai. A MOL Új Európa Alapítvány támogatásával megvalósuló tevékenységről Bozori Gabriella, a központ vezetője beszélt az InfoRádiónak.

„A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat lovasterápiás központja 2000 körül kezdte meg működését, de kezdetben a terápia tárgyi feltételeinek megteremtésén dolgoztunk, hiszen egy olyan területet kaptunk, amely nagyon elhanyagolt állapotban volt. Az első másfél évben igyekeztünk rendbe hozni a területet, de emellett nagyon komoly szakmai munkát is végeztünk, ami a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány nevéhez kötődik” - mondta Bozori Gabriella, a Lovasterápiás és Oktató Központ vezetője.

Hozzátette: 2000-től létrehozták a hazai lovasterapeuta képzést, ami a pedagógus továbbképzési programban került akkreditációra.

„Azóta a képzéseink száma kettőről négyre bővült. A másik két képzésünk közül az egyik pszichológusoknak szól, a másik pedig lovasoktatóknak és edzőknek, ezek a felnőttképzési törvény hatálya alatt kerültek engedélyezésre” - fogalmazott a Lovasterápiás és Oktató Központ vezetője.

Bozori Gabriella elmondta, hogy a MOL ÚJ Európa Alapítvány gyermekgyógyító programja támogatja a tevékenységüket és a nyári táboraikat.

„Az évek folyamán azt tapasztaltuk, hogy a gyerekek egy része nagyon mozgásszegény életmódot él. Az egyik táborunkban épp azt tűztük ki célul, hogy az egészséges életre, mozgásra és táplálkozásra hívjuk fel a figyelmet, ebben pedig nagyon jó segítőtársaink a lovak” - hangsúlyozta Bozori Gabriella.

A lovasterápiás központ vezetője elmondta, hogy lesz olyan táboruk is, ahol a térbeli tájékozódáshoz kapcsolódó képességeket szeretnék fejleszteni.

„Azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok hozzánk járó gyereknek pont ezen a területen van problémája, és ezek a problémák az iskolában további nehézségeket okoznak, akár a matematika tanulásnál, vagy az írás-olvasás elsajátításánál” - mutatott rá Bozori Gabriella.

Mint mondta, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a nyári táborok rendkívül jól kiegészítik az év közi terápiás munkát.

„Nagyon jó ezekben a táborokban, hogy élményterápiás táborok, így a lovasterápián kívül más programokban is részt tudnak venni a gyerekek. Külsős terapeutákat tudunk meghívni, és a mozgásfejlesztéstől a vízi tornán keresztül a logopédusig nagyon sok szakember egészíti ki a lovasterápiás tevékenységünket” - mondta Bozori Gabriella, a Lovasterápiás és Oktató Központ vezetője az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×