eur:
392.23
usd:
365.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

2018-ra a határig érnek az autópályák - a nap hírei

Kormányzati célnak nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy 2018-ig minden autópálya elérje az országhatárt. Kedden indul Olmützből Magyarországra a cseh katonák 21 tagú csoportja, ők segítenek a magyaroknak a schengeni határ őrzésében

Kormányzati célnak nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy 2018-ig minden autópálya elérje az országhatárt. Lázár János a 47-es út Hódmezővásárhely és Orosháza közötti felújított szakaszának átadásakor hangsúlyozta: fontos célkitűzés az is, hogy minden megyei jogú város bekapcsolódjon a gyorsforgalmiút-hálózatba, ami hozzájárul a települések versenyképességének javításához, a munkahelyteremtéshez.

A Fidesz szerint európai politikai tényezővé válhat a visegrádi csoport a schengeni külső határ védelme érdekében kötött határrendészeti együttműködésnek köszönhetően. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának kormánypárti elnöke közölte: ha a V4-ek meg tudják védeni schengeni határaikat, akkor Európa is képes a görög-török határ biztosítására, ami a migrációs kérdés megoldásának egyik kulcsa.

Kedden indul Olmützből Magyarországra a cseh katonák 21 tagú csoportja, ők segítenek a magyaroknak a schengeni határ őrzésében. A cseh katonák október 15-től december 15-ig lesznek Magyarországon.

Eddig nem kapott hivatalos értesítést a MÁV a horvát vasúttársaság állítólagos kárigényéről. A magyar cég azután közölte ezt, hogy a horvát közlekedésért felelős miniszter pénteken bejelentette: kiszámlázzák azokat a költségeket, amelyeket a horvát szerelvény lefoglalása miatt elszenvedett el a társaság.

Az emberi erőforrások minisztere szerint a nemzetiségi kultúra csak akkor lehet erős, ha a többség is sajátjaként tekint rá. Balog Zoltán a Pécsi Nemzetiségi Ünnepen jelentette be, hogy november végéig Nemzetiségi-Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ létesül Baranyában a nemzetiségi kultúra jobb megismerésére.

Eddig 1200 sikeres résztvevője van a Diplomamentő programnak - nyilatkozta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Pákozdi Szabolcs a Magyar Nemzetnek elmondta: több mint 800 nyelvi kurzuson 9000 fiatal tanult, most pedig meghosszabbították a programot.

Jelentős magyar részvétellel zajlik a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari vására Kölnben - közölte a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese. Lipcsey György elmondta: 64 magyar kiállító ezer négyzetmétert meghaladó területen vonultatja fel termékeit. Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Turizmus Zrt. az idén és jövőre is mintegy 850 millió forintot költ agrármarketingre.

Béremelést sürget a közszférában az LMP. Az ellenzéki párt szerint a minimálbér növelése mellett új, magasabb fizetési kategóriákat tartalmazó közalkalmazotti bértáblára lenne szükség az állami szférában tapasztalható bérfeszültség és az elvándorlás csökkentése érdekében.

Okirathamisítás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz két, letelepedési kötvényeket forgalmazó cég ügyében az Együtt. A az ellenzéki párt a lépést azzal indokolta, hogy a Magyar Nemzet szombati számában idézett dokumentumok tanúsága szerint a liechtensteini hatóságok által bepecsételt dátumnál négy nappal korábban érkezett meg a magyar Országgyűlés gazdasági bizottságához az a két kérvény, amelyeket a hercegségben bejegyzett közvetítő vállalkozások adtak be a letelepedési államkötvények forgalmazásának engedélyezésére.

Törökország fővárosában 86-ra emelkedett a kettős robbantásos merénylet halálos áldozatainak a száma, a sebesülteké pedig 186. Szombaton délelőtt két pokolgép robbant Ankara belvárosában, ahol emberek százai gyülekeztek egy béketüntetésre, amelyen a kurd lázadók és a török biztonsági erők között kiújult erőszak leállítását követelték volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×