INFORÁDIÓ
2022. december 10. szombat
Judit

Tartozik a Színművészeti Egyetem - lapszemle

InfoRádió / MTI

A Népszabadság cikkéből kiderül: ötvenmillió forintnyi járulék befizetésével maradt el a Színművészeti Egyetem. A Magyar Nemzet arról ír, hogy veszélybe került Cousteau hajója.

A Népszabadság cikkéből kiderül: ötvenmillió forintnyi járulék befizetésével maradt el a Színművészeti Egyetem. Az intézmény valószínűleg éveken keresztül elmulasztotta munkavállalóinak járulék befizetéseit. A pénz megvan, így a lap szerint sikkasztás gyanúja nem, de az okirat-hamisításé felvetődhet. Az ügyre úgy derült fény, az egyetem egyik alkalmazottja decemberben nem tudta használni társadalombiztosítási kártyáját az orvosnál.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy veszélybe került Cousteau hajója. A tulajdonosoknak még a héten van lehetőségük, hogy rendezzék a bíróság által megítélt tartozásukat. Ha ezt nem teszik meg, a Calypsot elárverezik. A francia nemzeti kincset, amellyel a Cousteau kapitány 45 éven át rótta a világ tengereit, óceánjait, egy bretagne-i hajójavító üzemben esz az enyészet, miután 1996-ban zátonyra futott és három hétre víz alá került. Megmentésére most népmozgalom indult Franciaországban.

A Napi.hu összeállításából kiderül: a végrehajtó az autó, a lakás és a nyugdíj mellett a fizetéshez is hozzányúlhat, de például a szükséges gyógyszerekhez vagy élelmiszerekhez nem. Az online gazdasági portál szerint érdemes együttműködni a végrehajtóval, mivel ellenkező esetben akár 500 ezer forintos bírságot is kaphat az ellenszegülő.

Az index összeállítást közöl a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatói székébe érkezett Bernard Storck szerződtetésének következményeiről. A hírportál szerint a német szakemberrel az MLSZ elismerte, hogy a magyar edzők nem tudják versenyképes helyzetbe hozni a magyar utánpótlást. A portál emlékeztet: Dárdai Pál válogatottjában három mérkőzésen mindössze egyetlen akadémián nevelkedett játékos játszott - összesen 17 percet.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a vártnál sokkal tovább tarthat az orosz gazdasági visszaesés, Moszkva gyengélkedését pedig Kína azonnal kihasználja. Peking felgyorsította a másfél éve bejelentett tengeri selyemút kialakítását, és nyit a közép-ázsiai államok felé is: 80 milliárd dollár értékben fejleszt, hogy a nyugat felé tartó szárazföldi selyemutat is kiépítse.

A Népszabadságnak nyilatkozó Valenta László - a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara társadalmi elnöke - szerint elkerülhetetlen a magánbiztonság átfogó törvényi újraszabályozása. Szerinte most az szükséges, hogy a vagyonőrök és a magánnyomozók több jogot és jogosítványt kapjanak, de ehhez tovább kell emelni a szalma színvonalát is. Hozzátette: a szférában több mint 120 ezren dolgoznak.

A Magyar Nemzet a magyarországi cukorgyárak feltámasztásának esélyeiről készített összeállítást. Ebből kiderül: két éven belül megnyílnak a kapuk a szektor előtt. Az uniós cukorkvóta kivezetésével akár a többszörösére is növelhetnék a jelenlegi százezer tonnás éves termelést. Ehhez azonban számos beruházásra lenne szükség. Az agrártárcához több fejlesztési javaslat is érkezett, komoly szakmai befektető azonban egyelőre nem jelentkezett.

A Népszabadság arról ír, hogy a házi pálinkafőzés mindössze tízmillió forint adóbevételt hozott a költségvetésbe. Januárban be kellett jelenteni a házi pálinkafőzéseket az önkormányzatoknál. Ez alapján összesen mintegy tízezer lepárló berendezést vettek leltárba, ezzel az adattal számolva akár egymillió liter szesz is készülhetett, ami már-már vetekszik a hivatalosan lefőzött és leadózott kereskedelmi mennyiséggel.

A Napi.hu cikkéből kiderül: néhány éve még elképzelhetetlen adatot közölt a pekingi statisztikai hivatal: 2014-ben csökkent Kína szénfelhasználása. Ma már itt fektetik be a világon a legtöbbet az alternatív energiaforrások kihasználásába. Tavaly a magyar GDP-vel összemérhető összeget költöttek erre a célra.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1.
 
Lapszemle 2.
 
Gazdasági lapszemle
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018