INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Tarlós: ez így tovább tarthatatlan állapot

Infostart / InfoRádió
A főpolgármester szerint Budapest költségvetése egyensúlyban van, a közösségi közlekedés finanszírozásához azonban elengedhetetlen az állam segítsége. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: egyszer számot kell vetni, ez így tovább tarthatatlan állapot.

Nincs költségvetési hiánya a fővárosi önkormányzatnak - jelentette ki Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Pusztán egy alaki jellegű kimutatásról van szó, ami azt mutatja meg, hogy ha nem lenne pénzmaradvány, ha nem lennének betétek, ha nem lennének értékpapírok,akkor mennyi hiányunk lenne. De mivel vannak, így nincs hiány, a költségvetés egyensúlyban van" - húzta alá a városvezető. .

Hozzátette: kereken 324 milliárd forint az önkormányzat kiadása, és az említett tételek felhasználásával ugyanekkora mértékűek a forrásai is.

A főpolgármester szerint az állam nem halogathatja tovább a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásának végleges megoldását.

"Be kellene most már látni - és azt hiszem, a miniszterelnök úr ezt érti is - hogy az államnak a zsebébe kell nyúlnia ebben az ügyben. Számomra nem az a döntő, hogy a kerületektől bárki pénzt vegyen el, hanem az a döntő, hogy a közlekedésfinanszírozás végre 25 év után megtörténjék. Én változatlanul a miniszterelnökben bízom. Egyszer számot kell vetni. Ez így tovább egy tarthatatlan állapot" - fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármester elmondta, hogy nem menetrendi, hanem naptári évre számítva 15 milliárd forint hiányzik a budapesti közösségi közlekedés költségvetéséből.

Hanganyag: Exterde Tibor

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk