eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

MNB: nyitva vannak a DRB csoport bankfiókjai

A DRB bankcsoport fiókjaiban a megszokott ügymenetnek megfelelően folyamatos az ügyfelek kiszolgálása és a betétesek kifizetése - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.

A szerdai bankszünnapot követően csütörtökön kinyitottak az MNB ideiglenes intézkedéseivel érintett DRB bankcsoport fiókjai.

Az MNB közleménye szerint minden bankfiók rendelkezik a betétesek kifizetéséhez elegendő készpénzállománnyal, a jegybank által ügyfelenként megszabott 60 ezer forintos maximális limit erejéig.

A jegybank szerint bízni lehet abban, hogy a délelőtti órákban helyenként tapasztalt átmeneti erős ügyfélérdeklődés intenzitása a továbbiakban csökken.

Hozzátették azt is, hogy a fióknyitás technikai okokból két egységnél elmaradt, és ezekből a legközelebbi fiókba irányították át az ügyfeleket.

Az MNB közölte azt is, hogy ha a bankcsoport tagjainak fizetőképessége nem áll helyre néhány napon belül, a jegybank visszavonja az intézmények tevékenységi engedélyét. Ezt követően sor kerülhet felszámolásukra, és rövid időn belül megkezdődik az ügyfelek kártalanítása. Ez esetben az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) legfeljebb 20 munkanapon belül több mint 30 millió forintig kártalanítja az ügyfeleket. Az emberek így rövid időn belül a pénzükhöz juthatnak.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×