eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Balog személyesen rendelt el vizsgálatot - lapszemle

Balog Zoltán személyesen rendelt el vizsgálatot az ORÖ vitatott pénzköltései miatt - írta a Magyar Nemzet. A Népszabadság arról számolt be, hogy az érdekvédelmi szervezetek szokatlanul egységesen utasítják el a kormány orvosi béremelési elképzeléseit.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: az Emberi Erőforrások Minisztériuma annak ellenére indított vizsgálatot az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései miatt, hogy a Miniszterelnökség korábban azt közölte, csak a program befejezése után ellenőrzik a pénzek útját. A lap információi szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere személyesen rendelt el vizsgálatot az ORÖ vitatott pénzköltései miatt.

A Népszabadság arról ír, hogy a környezetvédelmi hatóság álláspontja szerint nincs környezeti hatása egy természetvédelmi területre tervezett kalandparknak. Székesfehérváron a tervek szerint a Videoton-pálya szomszédságában, a stadionfelújítási-projekt egyik mellékszálaként létesülne kalandpark.

Az index összeállítást közöl egy gigantikus fekete lyukról, amely a Nap tömegének 12 milliárdszorosa. A jelenség a Földtől 12,8 milliárd fényév távolságban lévő aktív galaxis szívében van, és olyan fényes, mint 420 ezer milliárd Nap együttvéve. A távolsága miatt ugyanakkor a kutatók csupán a fekete lyuk múltját látják.

A Népszabadság arról ír, hogy az érdekvédelmi szervezetek egyértelműen és szokatlanul egységesen utasítják el a kormány orvosi béremelési elképzeléseit, amelynek feltétele a hálapénz elutasítása és a röghöz kötés lenne. A Magyar Orvosi Kamara például leszögezte, hogy bár a hálapénz eltörlésével egyetértenek, a béremelés nem köthető semmilyen feltételhez sem.

A Magyar Nemzet összeállításából kiderül: sokszor az utolsó pillanatig várnak a betegek a csípő- és térdprotézis műtéttel, amikor már szinte elviselhetetlen fájdalmaik vannak, holott a beavatkozásra rendszerint egy évet kell várni. A hétvégén konferenciát tartanak a témában, ahol bárki választ kaphat a műtéti eljárással, illetve a rehabilitációval kapcsolatos kérdéseire.

Az index cikkéből kiderül: egy F-35-ös vadászrepülő virtuális kijelzővel ellátott pilótasisakja több mint 160 millió forintba kerül. A pilóta a sisakban 360 fokos képet kap a környezetéről, és mivel a kivetített kép virtuális, a pilótafülke alján is keresztül tud nézni. Az ausztrál kormány 72 darab F-35-ös beszerzését tervezi összesen 2600 milliárd forint értékben.

A Napi.hu a Reuters háttérelemzésére hivatkozva azt írja: Moszkva Magyarországot felhasználva igyekszik megtartani közel monopol helyzetét az európai gázellátásban. Az online gazdasági portál szerint az orosz-török-macedón-szerb-magyar gázfolyosó terve ugyan valójában álom, de arra elég, hogy aláássa más projektek megvalósításának lehetőségét.

A Portfolio összeállítást közöl a március 15-e után vasárnap is kinyitó plázákról. A mozikat üzemeltető plázák nyitva lehetnek a hét utolsó napján, de olyan nagyáruház is akadt, amelyik mozi nélkül is jelezte: nyitva tartanak vasárnap. A plázák stratégiája a hét többi napján a meghosszabbított nyitva tartás lehet.

A Pénzcentrum.hu a spóroláshoz ad tippeket. A havi költségek összeírásánál meglepőbb lehet az a tipp, hogy csak havonta egyszer főzzünk, így az egyszeri bevásárlással elkerülhetjük, hogy sok olyan dolgot vegyünk, amire nincs szükség.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×