INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Szigetvári Viktor lemondatná országgyűlési mandátumáról Kónya Pétert

InfoRádió / MTI
Szigetvári Viktor lemondatná országgyűlési mandátumáról Kónya Pétert, illetve fővárosi képviselői megbízatásáról Székely Sándort.

Az Együtt - A Korszakváltók Pártjának elnöke Facebok-bejegyzésében közölte szombaton, hogy a lemondásra kérte fel a Szolidaritás két politikusát, miután a múlt hét hétfőn közölték, kilépnek az Együttből, és a közelgő közgyűlésen azt fogják javasolni a tagságnak, hogy a csaknem két éve érvényben lévő politikai stratégiai együttműködési szerződéseket a szervezet ne hosszabbítsa meg.

"Kónya Péter és Székely Sándor személyes döntését elfogadjuk. Ám semmilyen körülmények között nem tudjuk elfogadni azt, hogy a párt színeiben, a közösség erőfeszítése nyomán megszerzett országgyűlési és fővárosi mandátumokat, illetve az azokkal járó privilégiumokat megtartsák maguknak" - írta az Együtt első embere.

"Ezért az elnökség döntése nyomán mind Kónya Pétert, mind pedig Székely Sándort arra kértem, hogy mondjanak le a közösségünk munkája által megszerzett parlamenti és fővárosi mandátumaikról, és helyüket adják át olyan embereknek, akik büszkén vállalva és megkérdőjelezhetetlen elkötelezettséggel továbbra is aktívan dolgoznak a pártért" - tette hozzá.

Szerinte ez lenne a tisztességes és becsületes döntés - már csak azért is, mert korábban Kónya Péter is határozottan amellett érvelt, hogy azoknak, akik elhagyják a pártot, mandátumukat erkölcsi alapon vissza kell adniuk.

Kónya Péter a májusi országgyűlési választásokon az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP országos listáján szerzett mandátumot. A bejutásra esélyes 16. helyet kapta az Együtt-PM társelnökeként, a Szolidaritás mozgalom vezetője. Együtt-PM a fővárosban 2 mandátumot szerzett az önkormányzati választásokon, közülük az egyiket (kompenzációs listáról) Székely Sándor kapta.

A címlapról ajánljuk