INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Új irodaházat kapnak a képviselők - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Magyar Nemzet azt állítja, hogy a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Alapítvány nem végezte el azokat a kutatásokat, amelyekre pénzt kapott a Soros Alapítványtól. A Népszabadság azt írja, hogy a hátrányos helyzetű kistérségek egyes településein a polgármesterek a szavazatok maximalizálása érdekében manipulálták a választókat a közmunkában való részvétel lehetőségével.

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Alapítvány nem végezte el azokat a kutatásokat, amelyekre pénzt kapott a Soros Alapítványtól. A szervezet évi két nagy projektet ígért a megalakulásakor -- emlékeztet a lap. Szigetvári Viktor, az alapítvány kuratóriumának tagja szerint a választási kampányok miatt jutott kevés idő a szakmai munkára.

A Népszabadság azt írja, hogy a hátrányos helyzetű kistérségek egyes településein a polgármesterek a szavazatok maximalizálása érdekében manipulálták a választókat a közmunkában való részvétel lehetőségével. Vagyis azzal zsarolták őket, hogy ha "rossz" helyre teszik az ikszet, akkor kiesnek a közfoglalkoztatásból -- olvasható a cikkben.

Az Index a Photoshop 25. születésnapja alkalmából megállapítja, hogy a híres képszerkesztő program nélkül más lenne a történelem. A portál összeszedte az elmúlt negyedszázad legismertebb képmanipulációit. Magyar vonatkozású is van köztük.

A Portfolio az Aegon Alapkezelő elnök-vezérigazgatójával közöl interjút. Kadocsa Péter szerint az abszolút hozamú alapok népszerűsége a svájci döntés ellenére is fennmaradhat idén, de az alacsony hozamkörnyezetben most még inkább felértékelődnek az alapkezelői díjak csökkentése felé tett törekvések.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy az idén lehívható uniós pénzek ötöde, 515,9 milliárd forint került veszélybe a késedelembe esett 1516 fejlesztés miatt. A kormány célja, hogy minden olyan terv megvalósuljon, ami közérdekű és idejében véghez vihető.

A napi.hu úgy tudja, hogy új irodaházat kapnak az országgyűlési képviselők. A portál szerint az állam kisajátította és hamarosan felújítja az Országház melletti volt MTESZ-székház épületét. Föld alatti folyosó köti össze majd a Parlamenttel.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

Kapcsolódó hang

Lapszemle 2.
 


Gazdasági lapszemle 3.
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk