eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Új irodaházat kapnak a képviselők - lapszemle

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Alapítvány nem végezte el azokat a kutatásokat, amelyekre pénzt kapott a Soros Alapítványtól. A Népszabadság azt írja, hogy a hátrányos helyzetű kistérségek egyes településein a polgármesterek a szavazatok maximalizálása érdekében manipulálták a választókat a közmunkában való részvétel lehetőségével.

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Alapítvány nem végezte el azokat a kutatásokat, amelyekre pénzt kapott a Soros Alapítványtól. A szervezet évi két nagy projektet ígért a megalakulásakor -- emlékeztet a lap. Szigetvári Viktor, az alapítvány kuratóriumának tagja szerint a választási kampányok miatt jutott kevés idő a szakmai munkára.

A Népszabadság azt írja, hogy a hátrányos helyzetű kistérségek egyes településein a polgármesterek a szavazatok maximalizálása érdekében manipulálták a választókat a közmunkában való részvétel lehetőségével. Vagyis azzal zsarolták őket, hogy ha "rossz" helyre teszik az ikszet, akkor kiesnek a közfoglalkoztatásból -- olvasható a cikkben.

Az Index a Photoshop 25. születésnapja alkalmából megállapítja, hogy a híres képszerkesztő program nélkül más lenne a történelem. A portál összeszedte az elmúlt negyedszázad legismertebb képmanipulációit. Magyar vonatkozású is van köztük.

A Portfolio az Aegon Alapkezelő elnök-vezérigazgatójával közöl interjút. Kadocsa Péter szerint az abszolút hozamú alapok népszerűsége a svájci döntés ellenére is fennmaradhat idén, de az alacsony hozamkörnyezetben most még inkább felértékelődnek az alapkezelői díjak csökkentése felé tett törekvések.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy az idén lehívható uniós pénzek ötöde, 515,9 milliárd forint került veszélybe a késedelembe esett 1516 fejlesztés miatt. A kormány célja, hogy minden olyan terv megvalósuljon, ami közérdekű és idejében véghez vihető.

A napi.hu úgy tudja, hogy új irodaházat kapnak az országgyűlési képviselők. A portál szerint az állam kisajátította és hamarosan felújítja az Országház melletti volt MTESZ-székház épületét. Föld alatti folyosó köti össze majd a Parlamenttel.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×