eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rádiós és filmes pályázatokról döntött a médiatanács

Ideiglenes engedéllyel sugározhat három fővárosi rádióadó a médiatanács e heti ülésén született döntés értelmében - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint azért kötnek ideiglenes hatósági szerződést a Tilos Rádiót a 90,3 MHz-en működtető Tilos Kulturális Alapítvánnyal, a Gazdasági Rádiót a 105,8 MHz-en üzemeltető Műsor-Hang Műsorszolgáltató Zrt.-vel és a Klasszik Rádiót a 92,1 MHz-en sugárzó Aeriel Rádió Műsorszóró Kft.-vel, mert eddigi szerződéseik lejártak, és a frekvenciák hasznosítására kiírt új pályázati eljárások még folyamatban vannak.

Arról is döntött a médiatanács, hogy hiánypótlásra szólítja fel a Nyíregyháza 100,5 MHz körzeti rádiós pályázat egyetlen jelentkezőjét, a frekvenciát jelenleg is üzemeltető Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft.-t.

A testület 80 ezer forint bírságot szabott ki a Mária Rádió Mór 92,9 MHz közösségi rádió médiaszolgáltatójára, mert a hatósági ellenőrzések során bebizonyosodott, hogy a szerződésében vállaltakhoz képest kevesebb szöveges tartalmat, több ismétlést adott közre, valamint nem teljesítette a magyar zene heti arányára a törvényben előírt 50 százalékos követelményt sem.

A médiatanács jóváhagyta az Escher Károly-pályázat idei, 20 millió forintos keretösszegét. A pénz előre nem tervezhető magyar vonatkozású, kiemelten fontos történelmi, kulturális vagy társadalompolitikai események azonnali helyszíni forgatásainak támogatására használható fel úgy, hogy a forgatási nyersanyag felhasználásával kulturális értéket tartalmazó dokumentumfilmek vagy ismeretterjesztő filmek készüljenek.

A jelentkezéseket a felhívás megjelenésétől folyamatosan várják a keretösszeg kimerüléséig, amelyeket a korábbi évekhez hasonlóan hetente bírál el a testület. Pályázónként legfeljebb 2 millió forint támogatás nyerhető el.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett pályázattal az elmúlt két évben 15 esemény forgatását támogatta a médiatanács - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×