eur:
392.46
usd:
367.21
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Új irányelv készül a hallásszűrésre - lapszemle

Szakmai irányelv készül a hallásszűrésre, mert a gyermekek 40 százalékánál elavult módszerekkel tesztelik a hallást a szakemberek - számolt be a Magyar Nemzet. A Népszabadság L. Simon László kabinetfőnökének vitatható közbeszerzési ügyeiről ír.

Úgy újította volna meg az MSZP kommunikációját Tóbiás József pártelnök, hogy egy teljesen új posztot hoz létre. Kunhalmi Ágnest szemelte ki frakciószóvivőnek, a budapesti elnök azonban kerek perec elutasította az ötletet - értesült az Index. Így aztán mégsem jön létre az új poszt.

A Népszabadság L. Simon László kabinetfőnökének vitatható közbeszerzési ügyeiről ír. A napilap - dokumentumokra hivatkozva - úgy fogalmaz: Hornyák Tibor a korábban általa vezetett állami cég, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. irányítójaként két alkalommal is olyan céget invitált meghívásos pályázatra, és bízott meg 47 millió forintos munkával, amely részben egy általa létrehozott alapítvány tulajdonában áll.

A Magyar Nemzet szerint az új közúti ellenőrző rendszer miatt idővel más országot kereshet magának az áfacsalásra szakosodott kétes csoportok egy része. A napilap azt írja: Horvátország, Bulgária, esetleg Lengyelország vagy Csehország lehet az új célpont.

Szakmai irányelv készül a hallásszűrésre - értesült a Magyar Nemzet. Az újszülöttek hallásvizsgálata régóta kötelező, a gyermekek negyven százalékánál azonban elavult módszerekkel, például tapsolással tesztelik a hallást a szakemberek. Az új irányelv szerint kötelező lesz mindenhol objektív módszerekkel végezni a vizsgálatot, így korábban fény derülhet az esetleges problémára.

A Népszabadság a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával közöl interjút. Kriza Zsigmond beszélt a nemzeti jellegű cirkusz feladatairól és hangsúlyozta: a Magyar Cirkuszcsillagok című műsoruk hangulatos, és azt bizonyítja, hogy kitűnő idősebb és fiatalabb artistáik vannak.

A totalcar a ©koda új csúcsmodelljét mutatja be. A Superb egyértelmű fejlődésen ment keresztül: elsősorban az eddig is bőséges helykínálatot sikerült tovább növelniük a tervezőknek.

Pozitív mérleggel zárt tavaly a balatoni régió, 38,5 ezerrel több vendég látogatott oda, akik 88 ezerrel több éjszakát töltöttek el a tó partján, mint egy évvel korábban - írja a Magyar Nemzet. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a forgalomnövekedés kizárólag a magyar turistáknak tulajdonítható.

Adócsalásra állt rá a HBSC bank - írja az Index. A korábban is problémás pénzintézetről most az derült ki viszonylag részletesen, hogy hogyan javasoltak adócsalást a gazdag ügyfeleik tízezreinek a svájci leánybankjuknál.

A napi.hu szerint a Warren Buffett nevével fémjelzett Berkshire Hathaway az olajár esése közepette kiszállt 3,7 milliárdos Exxon Mobil részvénycsomagjából. A milliárdos befektető cége ezúttal is szépen hízott.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×