eur:
393.47
usd:
366.89
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Így dönt majd a főváros a dugódíj bevezetéséről

Év végén dönt a főváros a dugódíj bevezetésével összefüggő zónahatárokról - mondta a főpolgármester. Tarlós István az InfoRádiónak kifejtette: a Hungária körgyűrű tűnik reális határvonalnak, ez hozhat a beruházással arányos bevételt.

A díj bevezetését 2005-ben az uniós támogatás feltételeként vállalta az akkori városvezetés - mondta Tarlós István az InfoRádiónak. Eszerint 2013-ban már be kellett volna vezetni a belváros fizetőssé tételét, most egy hallgatólagos megállapodás miatt csúszik a határidő.

A főpolgármester emlékeztetett: a bevezetés feltétele volt a 4-es metró befejezése, a megfelelő számú P+R parkolók kiépítése. Ez utóbbiak bővítése körülbelül 2 milliárd forint uniós támogatással valósulhat meg a jövőben, ebből a pénzből körülbelül 12 parkoló épülhet.

Tarlós István megjegyezte: összesen 300-400 milliárd forint európai uniós támogatáshoz juthat a következő 7 évben a főváros. A végső összegtől függ, hogy 2020-ig lesz-e lehetőség a Hungária körút bővítésére és forgalomtechnikai javítására.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×