eur:
394.07
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tarlós István: lesz Moszkva tér Budapesten

Lesz Moszkva tér Budapesten, de nem a Széll Kálmán téren - így reagált Tarlós István főpolgármester szombaton az MTI-nek Horváth Csaba fővárosi képviselő előző nap neki címzett nyílt levelére, amelyben a szocialista politikus azt javasolta, hogy a Széll Kálmán teret nevezzék vissza Moszkva térnek.

A főpolgármester a közleményben kiemelte: a Moszkva teret a II. kerület írásos civil kezdeményezésére nevezték, "nem át, hanem vissza Széll Kálmán térnek". A szocialista képviselő titulusára reagálva - Horváth Csaba a levelét frakcióvezetőként jegyzi - Tarlós István arra is kitért: Horváth Csaba nem frakcióvezető, tekintettel arra a körülményre, hogy a közgyűlésben már nincsenek frakciók.

"Horváth Csabáéknak el kellene dönteniük, miként hangolják össze az orosz katonák 70 évvel ezelőtti sorsa feletti aggodalmaikat a közelgő Putyin-látogatással szembeni ellenérzéseikkel" - írta a főpolgármester.

A Moszkva tér lehetséges új helye kapcsán Tarlós István szerint "Kőbányán is félreértik a helyzetet", mivel a kerületnek nem egyetértési, hanem csak véleményezési joga van. (A kőbányai képviselő-testület hétfőn egyhangúlag elvetette, hogy a X. kerületi Óhegy parkot Moszkva parkra nevezzék át.)

"Ettől függetlenül azonban úgy döntöttem, hogy a helyszínről szóló végleges előterjesztéssel megvárom a moszkvai főpolgármester néhány hónap múlva esedékes budapesti látogatását, mikor is moszkvai Budapest utcáról is szeretnék megállapodni" - írta Tarlós István.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×