INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Rekordárfolyamon értékesített 3 éves kötvényt az ÁKK

InfoRádió / MTI
Emelkedett a 12 hónapos diszkont kincstárjegy (dkj) hozama a csütörtöki aukción, viszont 3 éves lejáratú változó kamatozású kötvényt rekordárfolyamon értékesített megemelt összegben az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Az ÁKK 40 milliárd forintot hirdetett meg a 12 hónapos diszkont kincstárjegyből, amelyre az elsődleges forgalmazóktól közel kétszeres jegyzés érkezett. A 74,105 milliárd forintos ajánlatból a meghirdetettnek megfelelő 40 milliárd forintnyit fogadott el a két héttel ezelőttinél 4 bázisponttal magasabb, 1,67 százalékos aukciós átlaghozamon.

A 12 hónapos lejáratra szerdán a másodpiacon 1,64 százalékos referencia hozam alakult ki.

A minden második 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukción piacra vitt változó kamatozású kötvényből a mostani aukción 3 éves lejáratot hirdetett meg jegyzésre az ÁKK 20 milliárd forint értékben.

Az elsődleges forgalmazók 71,450 milliárd forint ajánlatából a meghirdetett összegnél 10 milliárd forinttal többet fogadott el a névérték 99,61 százalékán, az előző, négy héttel ezelőtti aukción kialakultnál 29 bázisponttal magasabb árfolyamon, amely egyúttal a papír tavaly áprilisi bevezetése óta a legmagasabb is lett.

A címlapról ajánljuk