eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mérsékelték az ónos eső miatti riasztásokat

Mindenhol elsőfokúra mérsékelték, vagy visszavonták a korábban az ónos eső miatt kiadott narancs, vagyis másodfokú riasztásokat. A nap második felében a hófúvás miatt várhatók másodfokú riasztások.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Pest megyében valamint a fővárosban várható még gyenge ónos eső.

Emellett az ország nagy részén viharos szélre, havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek. A péntek éjfélig szóló veszélyjelzés szerint a havazás miatt Baranyára, a hófúvás miatt Baranya, Somogy és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mint írták: a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön a délelőtti órákban helyenként még várható ónos, illetve fagyott eső vagy eső, amit fokozatosan mindenütt havas eső, majd havazás vált fel. Az erős, sőt időnként viharossá fokozódó szél a hó állapotától függően elsősorban a délnyugati megyékben okoz hófúvást, de hóátfúvásra a vastag hóval fedett Bakonyban és helyenként az északkeleti megyékben is számítani lehet. Estétől a szél fokozatosan veszít erejéből, emiatt a hófúvás is egyre több helyen megszűnik legkésőbb a nyugati megyékben.

Szombat reggelig 5-10 centimétert meghaladó mennyiségű hó Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében várható, de Baranya megyében, illetve Somogy és Zala megye déli határán 10-15 centiméternél is több friss hó hullhat. A Nyugat-Dunántúlt leszámítva több helyen vizes, tapadó hóra kell felkészülni - emelte ki a meteorológiai szolgálat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×