INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Folytatódik a budai Millenáris Park bővítése

Infostart / InfoRádió
Elkezdődött a Millenáris környéke megújításának újabb üteme: a két utolsó épület bontását kezdték el a napokban - mondta a kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár az InfoRádiónak. Sárváry István kiemelte, hogy zajlik a mélygarázs és a park tervezése, ezek kivitelezése 2017-re érhet véget.

Elkezdődött a Millenáris környéke megújításának újabb üteme: a két utolsó épület bontását kezdték el a napokban - mondta Sárváry István, a kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

Sárváry István arról is beszélt, hogy a most elkezdett munkálatok milyen korlátozásokkal járnak a környéken járók számára. Hozzátette: a bevásárlóközpont melletti parkolót korlátozottan lehet használni, a bontás miatt hétvégente a Kis Rókus utcában az autósok is korlátozásokra számíthatnak.

A kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy zajlik a mélygarázs és a park tervezése, ezek kivitelezése a tervek szerint 2017-re érhet véget.

Sárváry István hozzátette: a beruházás teljes költségeiről akkor lehet beszélni, ha megvan a mélygarázs és a park összes terve, ezekhez uniós forrásokat is igényelhetnek.

A budai Millenáris Park bővítése tavaly márciusban kezdődött a volt ipari minisztérium épületének bontásával. A Margit körút - Kis Rókus utca - Fény utca - Mammut II. bevásárlóközpont által határolt területen már csak két egykori gyárépület áll. A kilencemeletes, 140 méter hosszú létesítményt, valamint egy kisebb irodaépületet augusztus közepére elbontották, a helyükön pedig ideiglenes parkolót alakítottak ki - ismerteti egy közlemény.

A kormány tavaly augusztus 27-i ülésén határozott a megmaradt két épület, az egykori Ganz-csarnok és a "melegpörgető" bontásáról, ezt a tervek szerint júliusra fejezik be. A Swietelsky vezette konzorcium megkezdte a munkát, elsőként az 50-es években épült csarnok tűnik majd el.

A Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a másik épület bontása jóval bonyolultabb műszaki feladat, az egykor turbinák tesztelésére szolgáló "melegpörgető" néhol két méternél is vastagabb vasbeton szerkezetének feldarabolása hosszabb időt vesz majd igénybe, de nyárra az is befejeződik.

A munkálatok idejére a bevásárlóközpont melletti parkoló egy részét lezárták, azonban a tavaly március előtti kapacitással továbbra is működni fog.

Hanganyag: Szabó Gergõ

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk