eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Érkezik a tévéforradalom - lapszemle

Érkezik a tévéforradalom - írja az Index. A quantom dot elnevezésű új tévés technológiáról a hírportálon olvashatnak. Feldúlták a Dessewffy család sírhelyét Tiszavasváriban - írja a Népszabadság. A lap szerint nincs sok remény a nemzeti sírkertként nyilvántartott kripta rendbetételére.

Nyolc megyében működtetett esti gimnáziumot az az alapítvány, amely olyan súlyos törvénysértéseket követett el, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal tegnap visszavonta az iskola működési engedélyét. A Magyar Nemzet úgy tudja: az alapítvány vezetőjét már őrizetbe vették a fiktív tanulók után felvett állami támogatások miatt.

Feldúlták a Dessewffy család sírhelyét Tiszavasváriban - írja a Népszabadság. A lap szerint nincs sok remény a nemzeti sírkertként nyilvántartott kripta rendbetételére. A tiszavasvári temetőben a grófi család kiemelkedő tagjainak nyughelyét feltörték, a márványlapokat ledöntötték, a sírhelyeket kegyeletsértő módon feldúlták, kifosztották. Úgy tűnik, az önkormányzat nem illetékes, a plébániának pedig nincs pénze a rendbetételre.

Érkezik a tévéforradalom - írja az Index. A quantom dot elnevezésű új tévés technológiáról a hírportálon olvashatnak.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ több variációt dolgozott ki tavaly áprilisra az útdíjrendszer módosítására, de a kormány a javaslatok többségét elvetette - írta a Népszabadság. A cikk szerint a központ azt feladatot kapta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, hogy vizsgálja meg, miként termelhetne több bevételt az átalánydíjas útdíjrendszer. A nyolcféle javaslat helyett azonban a kormány egy kilencediket fogadott el.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy komoly pluszterhet jelent az autóhitelesek számára a forint svájci frankkal szembeni gyengülése. De ha alacsonyabb kamatozású jelzáloghitelre váltanak, akár 25-30 százalékkal is csökkenhet a fizetési kötelezettségük. A törlesztőrészleteket a bankok tavaszi elszámoltatása is mérsékelheti 10-15 százalékkal. Részletek a napilapban.

Tízmillió Androidos mobil lehet vírusos - írja az Index. Az Avast biztonsági cég szerint kártékony kód lehet az Androidot futtató mobilokon. Szakértőik találtak olyan vírusos alkalmazást is, amelyet tízmillióan töltöttek le világszerte. A Google már blokkolta a szóban forgó programok elérését.

Alaposan újrarajzolta a külföldről hazautalt jövedelmekről alkotott képet az MNB legutóbbi revíziója - írja a Portfólió. Az új adatok szerint ugyanis az elmúlt években olyan gyorsan növekedett a külföldön kapott keresetek hazautalása, hogy az már nemzetgazdasági jelentőségű tétellé hízott. És eközben rendbe rakta a külföldön dolgozók számának gyors növekedése és a hazautalások közötti látványos ellentmondást.

Elsöprő fölénnyel ismét a hollandok kerültek az Európai Egészségügyi Fogyasztói Indexen élére, az elemzők szerint főként azért, mert az operatív döntések a betegszervezetekkel együttműködve, a finanszírozókat, politikusokat távol tartva születnek. A napi.hu azt írja: Magyarország három helyet előrelépve a 25. helyen áll a 36-os listában. A javulás jelei ellenére az index készítői úgy vélik:ennél sokkal többet kell tenni a magyar egészségügyért.

Megugrott az ATM-ek elleni támadások száma: a tavalyi év első félévében 69 ilyen esetet regisztráltak, míg egy évvel korábban, egész évben, mindössze 33-at. Miként lehet megelőzni az ilyen jellegű bűncselekményeket? A Pénzcentrum erről készített összeállítása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×