eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tárgyalnak a kilencéves általános iskoláról - lapszemle

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyal mezőkövesdi évadnyitó ülésén - írta a Magyar Nemzet. A Népszabadságnak nyilatkozó szakértők szerint kockázatos volt Angela Merkel konvojának hétfői légi biztosítása.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyal mai, mezőkövesdi évadnyitó ülésén. A frakció elvárja a kormánytól, hogy emelkedjen a közoktatás képzési színvonala, a szakképzés valóban szakmát adjon, a felsőoktatásban pedig csökkenjen a lemorzsolódás.

A Népszabadságnak nyilatkozó szakértők szerint kockázatos volt Angela Merkel német kancellár hétfői konvojának légi biztosítása, mert a helikopter túl alacsonyan kísérte a menetet. A rendőrség viszont azt állítja, hogy rájuk speciális szabályok vonatkoznak.

Az Index a 70 évvel ezelőtt tartott jaltai konferenciáról emlékezik meg címlapján. Nyolc nap alatt eldöntötték, hogy mi is Sztálin vazallusai leszünk - olvasható az összeállításban. A cikkíró ugyanakkor jól hangzó legendának nevezi, hogy a "jaltai világrend" a kelet-európai kisállamok nyomorúságának és a nagyok árulásának bizonyítéka. Az élet azért kicsit bonyolultabb - szól az évfordulós visszatekintés alapvetése.

A napi.hu arról ír, hogy fordulatot vett az olajpiac: a korábbi meredek árcsökkenést gyors emelkedés váltotta fel, bár az elemzők egyelőre nem tudják, mennyire lehet tartós az új tendencia. Most már a benzin áremelkedése mellett is nyomós érvek szólnak - olvasható a portál összeállításában.

A Portfolio szerint újra trükkös megoldást választott az Apple, hogy pénzt juttasson vissza a tulajdonosoknak. A közel 180 milliárd dollár készpénzen ülő társaság immár harmadik alkalommal bocsát ki kötvényeket, mellyel így minimalizálja a tranzakció költségét - írja a portál.

A Pénzcentrumon az olvasható, hogy bár legtöbben turisztikai célból használják a SZÉP kártyájukat, rengeteg egyéb szolgáltatásért fizethetünk a rajta lévő pénzből: például a fogorvosi és karcsúsító kezelésekért, vagy a cirkuszi jegyért. A portál szerint érdemes tájékozódni a kártyát kibocsátó bank honlapján, a lehetőségek száma ugyanis majdnem végtelen.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×