eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Pintér Sándor vagyona változatlan

A kormány honlapján hozzáférhetővé tette a két nem parlamenti képviselő miniszter vagyonnyilatkozatát. Ebből kiderül, hogy az egyik legvagyonosabbnak számító kormánytag, Pintér Sándor anyagi helyzete nem változott érdemben, míg Trócsányi László igazságügy-miniszter megtakarításai több millió forinttal emelkedtek, továbbá új egyetemi tanári állás után is fizetést vehet fel.

Pintér Sándor belügyminiszternek továbbra is 24 ingatlana van, ezek felsorolásánál az elsők között egy 155 négyzetméteres VII. kerületi és egy 61 négyzetméteres II. kerületi lakást tüntet fel, amelyeket 1994-ben vásárolt.

A tárcavezető őrzi 1995-ben örökölt Wartburgját, emellett saját és felesége nevén lévő különböző forint alapú megtakarításai változatlanul összesen mintegy 67 millió forintot tesznek ki, amit továbbra is 760 ezer eurós, valamint 761 ezer dolláros értékű megtakarítások egészítenek ki.

Pintér Sándor ingatlanvásárlásra fordított banki tartozása továbbra is 6,5 millió forint. Nyilatkozatából kiderül, hogy továbbra is 500 millió forintos, ki nem egyenlített követelése van cégei 2013-as eladásából, ahogyan összesen 610 millió forintos családi, baráti kölcsönét sem fizették még neki vissza.

Tórcsányi László igazságügyi miniszternek összesen hat ingatlanban van tulajdonrésze, így egyebek mellett egy 260 négyzetméteres XI. kerületi családi ház, valamint egy XII. kerületi 68 négyzetméteres társasházi lakás ház felét tudhatja magáénak.

A miniszter - személyes használatra is igénybe vehető szolgálati autója mellett - megtartotta 2004-ben vásárolt Volvo S80 típusú gépkocsiját.

Trócsányi László forint alapú megtakarításai 4,2 millió forintról 8 millió forintra nőttek, míg euróban tartott befektetései 4 ezer euróval 94 ezer euróra emelkedtek, megtakarításai egy részét ugyanakkor - feltehetően feleségével - 50 százalékban megosztottan jegyzi.

Az igazságügyi tárca vezetője vagyonnyilatkozata alapján új egyetemi tanári állást is vállalt, így a kormányban betöltött tisztsége mellett három másik helyről vesz fel fizetést. A Szegedi Tudományegyetem jogi karának nemzetközi szakán havi bruttó 350 ezer forintért, míg az alkotmányjogi tanszéken havi bruttó 230 ezer forintért taníthat, amit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutató professzoraként további havi bruttó 328 ezer forinttal egészít ki.

Trócsányi László emellett közölte azt is, hogy szünetelteti ügyvédi tevékenységét, amelyből így nem származik bevétele.

A nem képviselő miniszterek bruttó 1,1 millió forintos tárcavezetői javadalmazást kapnak.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×