eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Budapesten is több intézményben van látogatási tilalom

Az influenzajárvány miatt több budapesti egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal (ÁNTSZ) honlapján hétfőn.

Ezek szerint a Péterfy Sándor utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ koraszülött- és újszülöttosztályán, továbbá a Semmelweis Egyetem (SE) Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikáján, és az I. számú belgyógyászati klinika Tömő utcai onkológiai részlegére, a hematológiai és a nefrológiai részlegére vonatkozik a tilalom. Szintén nem lehet a betegeket felkeresni az SE I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján a gyermekágyas osztályon és onkológiai osztályán.

Teljes látogatási tilalmat rendelt el a Bethesda Gyermekkórház, továbbá részlegesen korlátozzák a látogatást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban, ahol két telephelyen, a Róbert Károly körútin és a Podmaniczky utcai központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályt nem lehet felkeresni, valamint szülészet-nőgyógyászati osztályon és a PIC-részlegre rendeltek el látogatási tilalmat.

Szintén nem lehet felkeresni a betegeket Veszprém megyében az ajkai Magyar Imre Kórház valamennyi fekvőbeteg-osztályán, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kórház mindhárom - kecskeméti, kalocsai és kiskunfélegyházi - telephelyén.

A korábbi közlés értelmében továbbra is látogatási tilalom van a fővárosi Szent Margit Kórház belgyógyászati és mozgásszervi rehabilitációs osztályán, valamint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szülészeti, újszülött és patológiás újszülött részlegén.

Látogatási tilalmat vezettek be a törökbálinti Tüdőgyógyintézetben, valamint a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft. szülészet-nőgyógyászati, valamint mozgásszervi rehabilitációs és ápolási osztályán.

Nem lehet a betegeket felkeresni az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet I. belgyógyászati osztályán, kardiológiai, gasztroenterológia és infektológiai osztályán is tilos a látogatás. Szintén nem lehet felkeresni a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban a gyermekosztály, a szülészeti és nőgyógyászati osztály, továbbá az újszülöttosztály betegeit.

A korábbi közlés értelmében a járvány miatt továbbra is látogatási tilalom van a fővárosi Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak szülészeti osztályának újszülött, koraszülött, valamint patológiás újszülött intenzív részlegén. Két további fővárosi intézményben sem lehet a betegeket felkeresni, így a Szent Imre Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának szülészeti részlegén, a Mazsihisz Szeretetkórház minden osztályán, a tatabányai Szent Borbála Kórház összes osztályán, valamint az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben.

A tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet fekvőbeteg osztályain is megtiltották a betegek felkeresését, továbbá Veszprém megyében a Siófoki Kórház-Rendelőintézet csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán, az újszülöttrészlegen, a krónikus és az intenzív osztályon van látogatási tilalom.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szintén látogatási tilalmat vezetett be az urológiai sebészeti osztályon, a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, az onkoradiológiai, a hematológiai és hemosztazeológiai osztályon, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztályon.

Továbbra sem lehet látogatni Győr-Moson-Sopron megyében a mosonmagyaróvári Karolina Kórház ápolási osztályán, illetve péntektől tilos felkeresni a betegeket Békés megye összes kórházában, a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézetben, a gyulai Pándy Kálmán Kórház-Rendelőintézetben, valamint Orosházán, a városi kórházban.

Szintén tilos a látogatás a bajai Szent Rókus Kórház szülészeti- és gyermekosztályán, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti osztályán, a gyermekgyógyászati centrumban, valamint a központi intenzív osztályon, illetve a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház egész területén, illetve a kórházhoz tartozó mosdósi és marcali egészségügyi intézményekben is.

A járvány miatt továbbra sem lehet látogatni a betegeket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyes osztályain, és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet valamennyi fekvőbetegosztályán.

Szintén nem lehet betegeket felkeresni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központban és a szülészet-nőgyógyászati osztályon, a váci Jávorszky Ödön Kórház minden osztályán és a tapolcai Deák Jenő Kórház ápolási osztályán.

Megtiltották a betegek látogatását a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ több osztályán, Fejér megye összes kórházában, Nógrádban a balassagyarmati Kenessey Albert kórház gyermekgyógyászati, szülészeti-nőgyógyászati és infektológiai osztályán, valamint újszülöttrészlegén, továbbá a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán. A szekszárdi Balassa János Kórház minden osztályára elrendelték a látogatási tilalmat.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentése szerint háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten: 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelőző heti 16 400-zal.

A heti összegzés szerint a leggyakrabban az óvodás és az általános iskolás korú gyermekek betegedtek meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×