eur:
393.52
usd:
367.96
bux:
66262.38
2024. április 24. szerda György

A főpolgármester már a jövő héten találkozna az ombudsmannal

Tarlós István főpolgármester - látva, hogy Szabó Máté hamarabb tért vissza szabadságáról - már a jövő héten szeretné az ombudsmannal közösen felkeresni a Ferenciek téri aluljárót, mert egyre sürgetőbbnek tartja a hajléktalanok helyzetét.

Mindezt Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója közölte szombaton az MTI-vel, az ombudsmani hivatal pénteki - a hajléktalansággal kapcsolatos társadalmi konzultációról szóló - közleményére utalva.

A helyzet egyre sürgetőbb és tarthatatlanabb, a budapestiek türelme fogyóban, a hajléktalanok helyzete pedig egyre tragikusabb - mondta a kommunikációs igazgató. Kiemelte: az elmúlt időszakban több hajléktalanszállót és egy egészségügyi központot is átadtak a Belügyminisztériummal közösen, üres hely bőven van, a hajléktalanoknak pedig szükségük lenne élelemre, fűtött helyre, egészségügyi ellátásra ezeken a hideg napokon.

Szűcs Somlyó Mária hozzátette: a főpolgármester továbbra is szeretné, ha az ombudsman ellátogatna vele a belvárosi helyszínre. Tarlós István január 4-én már meghívta Szabó Mátét, de az ombudsman szóvivője akkor közölte: a biztos egy régen betervezett, egészségügyi jellegű szabadság miatt két hétig távol lesz a hivataltól.

Az ombudsmani hivatal pénteki közleménye szerint Szabó Máté a hajléktalansággal kapcsolatos társadalmi konzultáció tervének átgondolását kéri, mert szerinte az nem alkalmas arra, hogy egy ilyen összetett kérdésben komoly jogi következményekkel járó döntéseket megalapozzon. Az alapvető jogok biztosa szerint a hajléktalanság összetett szociális probléma, amelyet "kellő türelemmel, a szociális eszközök használatával kell kezelni, a szakmai civil szervezetekkel együttműködésben keresni a valódi megoldásokat".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×