eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Naponta húsz gyereket bántalmaztak - lapszemle

A gyermekvédelmi szakemberek tavaly 7300 gyermek családon belüli bántalmazásáról szereztek tudomást - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy évi 3000 köbméteres gázfogyasztás felett új díjszabást kaphatnak az egyetemes szolgáltatásban résztvevők .

A gyermekvédelmi szakemberek tavaly 7300 - vagyis naponta 20 - gyermek családon belüli bántalmazásáról szereztek tudomást, és 13 ezer olyan ügy volt, amelyben a gyerekeket évente többször bántalmazták - írja a Népszabadság a Központi Statisztikai Hivatal tematikus kiadványára hivatkozva. Az összeállítás készítője, Németh Eszter a lapnak jelezte, hogy becslések szerint minden felismert gyermekbántalmazási esetre további 25 rejtett jut.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmény miatt folyik nyomozás a Magyar Állami Operaház korábbi gazdálkodásával kapcsolatban - közli a Magyar Nemzet. A gyanú szerint több száz millió forint tűnhetett el a nemzeti dalszínház "süllyesztőjében".

Egymilliárd pc-t fenyeget egy biztonsági rés - olvasható az Indexen. Egy lengyel szakértői csoport ugyanis súlyos biztonsági hibát talált a Java programozási nyelvben. A közelebbről nem meghatározott sérülékenység a Java legutóbbi három verziójában található meg, és az összes nagyobb böngészőben jelen van.

Legkorábban januárban évi 3000 köbméteres gázfogyasztás felett új díjszabást kaphatnak az egyetemes szolgáltatásban résztvevők - írja a Magyar Nemzet egy rendelettervezet alapján. A lap szerint biztosan beletartoznak majd ebbe a kategóriába a közös mérővel rendelkező társasházak, valamint a nagyobb családi házak is.

Megújulásra képtelen, ezért erőt és közönséget veszít a nemzeti rock - közli a Népszabadság. A műfajnak a lap szerint már a politikai közösségépítésben sincs komoly szerepe, a zenekarok kis fesztiválokra és falunapokra szorultak vissza.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy a zürichi Mona Lisa Alapítvány szerint Leonardo Da Vinci a híres Mona Lisa megalkotása előtt már megfestette a rejtélyes mosolyú hölgy portréjának egy korai változatát. Az alapítvány úgy véli, hogy a Mona Lisához nagyon hasonló, isleworthi Mona Lisának nevezett festmény szintén Da Vinci alkotása, noha a kép eredete éveken át vita tárgyát képezte.

Felemás nyarat zártak a fővárosi vendéglátóhelyek - olvasható a Napi Gazdaságban. A hazai kereslet visszaesését nagyjából kiegyenlítette a fapados légitársaságok által hozott turisták tömege - mondta a lapnak Niklai Ákos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének intézőbizottsági tagja.

A portfolio.hu annak járt utána, hogy vajon mekkora drágulást hoz az útdíj. A korábbiakhoz képest az utóbbi időben ugyanis rengeteg hír és információ jelent meg a - tervezet szerint 2013. július 1-jén induló elektronikus útdíj szedési - rendszerrel és a hozzá kapcsolódó díjtételekkel kapcsolatban, azonban továbbra is sok a kérdőjel körülötte.

A pénzcentrum.hu a nagyobb bankok betéti ajánlatainak változását vette górcső alá a BankRáció.hu segítségével. A Monetáris Tanács kamatdöntése után ugyanis a banki betétek kamatai is tovább csökkennek. Az infláció emelkedésével párhuzamosan pedig a megtakarítások reálhozama tovább csökken, ami még inkább elrettentheti a betéteseket.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×