eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Hiller: Gyurcsány kiválása után erősebb az MSZP

Erősödött az MSZP, mióta Gyurcsány Ferenc kivált a pártból - mondta Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában. A szocialista politikus szerint a Pedagógusok Szakszervezetének országgyűlési vitanapról szóló kérését ültették át parlamenti nyelvre, amikor vitanapot kezdeményeztek a köznevelési törvényről.

Helyesnek tartja a pedagógusok központi bérezését Hiller István, mert az szerinte biztonságot ad. Az MSZP országgyűlési képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy ez egy működőképes része a nem működő egésznek. Hozzátette: azzal az iránnyal nem ért egyet, amit a jelenlegi oktatáspolitika megszab.

A politikus arról is beszélt, hogy az MSZP felkarolta a Pedagógusok Szakszervetének szakmai kérését, és parlamenti vitanap összehívását és eseti parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a köznevelési rendszer átalakítása miatt. Hiller István szerint a jövő évtől életbe lépő államosítás előkészületei körül teljes a káosz, és ha van egy olyan javaslat, ami ezek gyatraságával foglalkozik, akkor helyes, hogy ennek a szakmai kérésnek a parlament eleget tegyen.

Az MSZP erősödésével magyarázta Hiller István, hogy a párt körül egyre több vita alakult ki az elemzők körében. A képviselő szerint egy évvel Gyurcsány Ferenc kilépése után elmondható, hogy a párt nem gyengült, sőt, erősebb, mint korábban.

Az ellenzéki összefogás esélyéről Hiller István azt mondta, bármilyen formáció lehetőségét csak később lehet megállapítani. A fő cél az, hogy az MSZP a legjobb pozícióból induljon, és szerinte már a Fidesz is látja, hogy a szocialisták számítanak a fő kihívónak.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×