INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A kormány még nem döntött Fellegi Tamás utódjáról

InfoRádió / MTI
Gazdasági kérdésekről is tárgyalt a kormány szerdai kihelyezett ülésén Sopronban - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az MTI helyszínen lévő tudósítójának az ülést követően. Az MTI kormányzati forrásból úgy értesült, hogy Fellegi Tamás fejlesztési miniszter utódlásáról nem döntöttek.

Az ülésen történtekről csütörtökön Budapesten tájékoztatják a közvéleményt - tette hozzá Giró-Szász András.

Az MTI úgy tudja, megszületett a döntés a jövő évi költségvetésre vonatkozó törvényjavaslat átalakításáról, a részleteket várhatóan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és a kormányszóvivő ismerteti majd.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Fidesz-KDNP frakcióülése után azt mondta, a költségvetés esetleges módosításáról szerdai ülésén tárgyal a kabinet, a büdzsé főszámait azonban nem szabad módosítani, dacára annak, hogy kisebb lesz a növekedés, és gyengébb lesz a forint a korábban vártnál. A költségvetési törvényjavaslat átalakítását pénteken, az uniós csúcstalálkozó után Brüsszelben jelentette be a kormányfő. Az MTI-t tájékoztató kormányzati forrás közlése szerint jelenleg úgy tűnik, emiatt nem kell plusz ülésnapot tartania a parlamentnek.

A kabinet abból az alkalomból tanácskozott Sopronban, hogy a város lakói 90 évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy Magyarországhoz kívánnak tartozni. December 14-ét 2001-ben nyilvánította a hűség napjává egy kormányrendelet. A jogszabály arra emlékeztetett, hogy Sopron a trianoni békeszerződéssel Ausztriához került, de a város lakossága az 1921. december 14-i népszavazáson úgy döntött, hogy Sopron térjen vissza Magyarországhoz.

A címlapról ajánljuk