eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elutasította a felsőoktatási törvénykoncepciót a HÖOK

Nyilatkozatban utasította el az oktatási államtitkárság által közzétett felsőoktatási törvénykoncepciót a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. Az erről szóló állásfoglalást a szervezet hétvégi pécsi közgyűlésén fogadták el.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája azt hangsúlyozza: a koncepció teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a hallgatók szociális helyzetét, a felsőoktatás állami finanszírozásának csökkentését egyértelműen az átlagos magyar családoknak kell megfizetniük. A HÖOK szerint a problémát a diákhitel sem oldja meg, mert az nem a szociális ellátórendszer része és csak újabb eladósodást jelent.

Egyúttal kérik a hallgatói munkavégzés járulék- és adómentességének visszaállítását. A szervezet azt is közölte: kizárólag olyan finanszírozási modellt tartanak elfogadhatónak, amely előtérbe helyezi a hallgatói teljesítményt, és közben tekintettel van a szociálisan rászoruló hallgatók tanulmányainak könnyítésére. A szervezet továbbra is egyeztetést vár a kormányzattól és ha nem teljesülnek követeléseik, készek további lépéseket tenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×