eur:
387.8
usd:
359.7
bux:
69329.03
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Feljelentést tesz Vadai Ágnes férje ügyében a Fővárosi Önkormányzat

Feljelentést tesz Vadai Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő férjének ügyében Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos javaslata nyomán a Fővárosi Önkormányzat - mondta György István főpolgármester-helyettes

 A Magyar Nemzet szerdán azt írta: Budai Gyula azt javasolja, hogy jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés és csalás, valamint a számvitel rendjének megsértése miatt tegyenek feljelentést, mert Egerfai József, volt MSZP-s fővárosi képviselő több mint négymillió forintért adott tanácsokat a főváros százszázalékos tulajdonában lévő Parking Kft.-nek 2009-ben "a felszíni parkolási koncepcióval kapcsolatban", felmerült azonban a gyanú, hogy valódi munkavégzés nem történt.

Mint a cikkben olvasható, a Budai Gyula által februárban kezdeményezett vizsgálat lezárult, a lap birtokába került jelentés szerint az elszámoltatási kormánybiztos levélben javasolta Tarlós Istvánnak és a Parking Kft. jelenlegi vezetésének, hogy tegyenek feljelentést. A belső jelentés szerint mindössze hét dokumentumot kaptak a parkolási cégtől, amelyek "nem alkalmasak annak beazonosítására, hogy a vállalkozó milyen teljesítést végzett, mivel a neve egyetlen anyagon sem szerepel".

György István szerdán újságíróknak azt mondta, több vizsgálatot is kezdeményezett a főváros, és vizsgálják, hogy polgárjogi kártérítési eljárást is indítsanak-e. Közlése szerint mindkét vizsgálat el fog indulni.

Hangsúlyozta, hogy a teljes kivizsgálásra törekednek, mert egy volt fővárosi képviselő ügyéről van szó.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megint narancssárgára színeződött a Sajó vize

Baj van a határnál
Megint narancssárgára színeződött a Sajó vize

„Az elmúlt időszakban megint narancssárgára színeződött a Sajó folyó vize” – tájékoztatott Jerga Tibor, a szlovákiai Alsósajó község polgármestere. A szlovák környezetvédelmi minisztérium közölte, tárgyal a két éve természeti katasztrófát megélt folyóval kapcsolatos szükséges intézkedések finanszírozásáról.

A MOB elnöke fontos üzenetet mondott a Milák-ügyben

Tartsuk tiszteletben és ne bántsuk az olimpiai bajnok úszó Milák Kristófot, ezt kéri a szurkolóktól Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. Beszélt a hatszoros olimpiai aranyérmes kajakozó Kozák Danuta visszatéréséről és az esélyesség kezeléséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×