INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Feljelentést tesz Vadai Ágnes férje ügyében a Fővárosi Önkormányzat

InfoRádió / MTI
Feljelentést tesz Vadai Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő férjének ügyében Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos javaslata nyomán a Fővárosi Önkormányzat - mondta György István főpolgármester-helyettes

 A Magyar Nemzet szerdán azt írta: Budai Gyula azt javasolja, hogy jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés és csalás, valamint a számvitel rendjének megsértése miatt tegyenek feljelentést, mert Egerfai József, volt MSZP-s fővárosi képviselő több mint négymillió forintért adott tanácsokat a főváros százszázalékos tulajdonában lévő Parking Kft.-nek 2009-ben "a felszíni parkolási koncepcióval kapcsolatban", felmerült azonban a gyanú, hogy valódi munkavégzés nem történt.

Mint a cikkben olvasható, a Budai Gyula által februárban kezdeményezett vizsgálat lezárult, a lap birtokába került jelentés szerint az elszámoltatási kormánybiztos levélben javasolta Tarlós Istvánnak és a Parking Kft. jelenlegi vezetésének, hogy tegyenek feljelentést. A belső jelentés szerint mindössze hét dokumentumot kaptak a parkolási cégtől, amelyek "nem alkalmasak annak beazonosítására, hogy a vállalkozó milyen teljesítést végzett, mivel a neve egyetlen anyagon sem szerepel".

György István szerdán újságíróknak azt mondta, több vizsgálatot is kezdeményezett a főváros, és vizsgálják, hogy polgárjogi kártérítési eljárást is indítsanak-e. Közlése szerint mindkét vizsgálat el fog indulni.

Hangsúlyozta, hogy a teljes kivizsgálásra törekednek, mert egy volt fővárosi képviselő ügyéről van szó.

Hanganyag: Szabó Gergõ

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk